Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Analistinden Bitcoin ve Ethereum Yorumu: “Beşte Birini Alabilir”

Bitfinex analistlerine göre Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) fonlarına akan paranın beşte birini çekebilir.

Bitfinex Türev Müdürü Jag Kooner’e göre Ethereum için kurulacak spot borsa yatırım fonları (ETF) ile birlikte tarih tekerrür edebilir.

Yüzde 20’lik pazar payı alabilir

Bitfinex yöneticisi, “Tahminler gösteriyor ki spot Ethereum ETF’leri, spot Bitcoin ETF’lerine akan paranın yüzde 10-yüzde 20’sini çekebilir” dedi.

Kooner’e göre bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum ETF’lerinde staking olup olmayacağı ile ilgili alacağı karara bağlı olacak.

Kooner, fon yöneticilerinin risk seviyesini azaltmak ve daha fazla getiri sağlayabilmek için ETF portföylerini çeşitlendirdiğini söyledi.

Tarih tekerrür edebilir

Bitfinex yöneticisi, fon yöneticilerinin izlediği bu stratejinin tarihte de örneklerinin olduğunu söyledi.

Kooner, “Altın ETF’lerinin kurulması, buna paraleldir çünkü yeni altın ETF’leri piyasaya girdiğinde kayda değer miktarda yatırım çekti ve bu, altın ile bağlantılı olup halihazırda piyasaya olan diğer finansal ürünlere giren para miktarını etkiledi. Benzer şekilde, Ethereum ETF’lerinin piyasaya girmesiyle fon yöneticileri, Bitcoin ve Ethereum’a dengeli şekilde maruz kalmak için kaynaklarını yeniden paylaştırabilir” dedi.

“İlk spot altın ETF’leri, SPDR Gold Trust (GLD) New York Menkul Kıymetler Borsası’na (NYSE) girdiğinde, Kasım 2004’te açıldı ve bu ETF’ler, yatırımcıların fiziksel olarak altın tutmasına gerek kalmadan altına kolay ve likit bir şekilde maruz kalmasını sağlayarak altın ticaretinde devrim yaptı” yorumunu yaptı.

Kooner, 2006’da iShares Silver Trust ile birlikte gümüş ETF’leri de kurulunca yatırımcıların portföylerine bunu da eklediğini hatırlattı. Kooner, “Ethereum’un kullanım alanları düşünülürse aynısı, Ethereum spot ETF’lerinde de yaşanabilir” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!