Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Bağlantılı Firmada Tutuklamalar Sürüyor!

Bitfinex kullanarak uyuşturucu kartellerinin yüz milyonlarca dolarlık kara parasını akladığı belirtilen Crypto Capital, geçtiğimiz günlerde tutuklanan yöneticisi ile gündeme gelmişti. Polonya yetkilileri soruşturmayı genişletti ve Oz Yosef isimli bir üst düzey Crypto Capital yöneticisini daha tutukladı.

Firma sadece kara para aklamakla değil, aynı zamanda Bitfinex’e ait olan 850 milyon doları da kaybetmek ve hükümetlerin bunu dondurmasına yol açması olayı ile de gündemi uzun süre meşgul etti. Crypto Capital’in iflas eden ünlü kripto para borsası QuadrigaCX tarafından da kullanıldığı bilinmekte.

Yosef’in tutuklanmasına neden olan olay ise, şüphelinin attığı bir mesaj olarak belirtildi. ”10 milyon doları Bahamalar içerisindeki bir bankaya göndermeyi” içeren söz konusu mesajda, New York içerisindeki bir bankada bulunan fonların sınır dışı hesaba aktarılmak istendiği tespit edildi.

Bitfinex Hakkını Arayacak

Bitfinex ise kaybettiği 850 milyon dolarlık fonu için mahkemenin yolunu tuttu ve konu hakkında dava açtı. Açılan davanın üzerinden henüz iki gün geçmemişti ki Crypto Capital yöneticileri tutuklanmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment