Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Bitcoin’de Aylardır Kazandıran Taktik Buldu: Bu Vakitler Baskı Yok!

Bitfinex analistleri, yaz aylarında cumartesi günleri Bitcoin’in ortalama %1,6 oranında arttığını ve satış baskılarının hafta sonları azaldığını belirtiyor.

Köklü kripto para borsası Bitfinex’in analistlerine göre bu yaz cumartesi günleri Bitcoin fiyatında ortalama %1’lik bir getiri görüldü. Son üç ayda cumartesi günleri %0,9’luk bir getiri sağlanırken geçtiğimiz ay bu oran %1,6’ya yükseldi. Alman hükümeti ve Mt. Gox’tan kaynaklanan fiyat baskılarının hafta sonları hafiflediği gözlemleniyor.

Bitfinex analistleri ayrıca mevcut dönemde kripto para fiyatlarının temellerden ziyade haber gündemi tarafından belirlendiğini belirtti. Mt. Gox alacaklılarının önümüzdeki haftalarda Bitcoin ödemelerini alacak olmaları nedeniyle satış baskısı endişelerinin tamamen ortadan kalkmadığını ifade ettiler.

Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin 58 bin dolar seviyesinden 63 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak büyük bir hareket gerçekleştirmişti. Söz konusu yükseliş Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından geldi. Trump, son aylarda kripto yanlısı bir duruş sergileyerek Kasım seçimlerine doğru ilerliyor.

Almanya’nın kripto cüzdanı geçen cuma günü sıfır bakiyeye ulaştı ve hükümet tüm Bitcoin’lerini farklı borsalara ve piyasa yapıcılarına transfer etti. Mt. Gox, beklenen alacaklı ödemeleri öncesinde milyarlarca dolarlık Bitcoin’i taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda ABD’li borsa Kraken, dağıtılacak fonların tamamını aldıklarını ve 7 ila 14 gün içerisinde gerekli transferleri yapacaklarını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!