Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Borsasını Hackleyenlere Gün Doğdu: Yüzlerce BTC Aktarıldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak görülen Bitfinex, 2016 yılının Ağustos ayında büyük bir saldırıya uğramış ve 120.000′e yakın Bitcoin saldırganların eline geçmişti. O tarihlerdeki fiyat ile 72 milyon dolar olan bu saldırının bilançosu, şimdi ise çok daha fazla bir miktara tekabül ediyor.

Bitfinex  saldırganları ise takibe takılmamak ve BTC fiyatını dibe sürüklemeden üst noktalardan satış yapmak için bunları toplu değil, parça parça satmaya başladı. Bundan önceki aylarda da ciddi bir satış yapılsa da saldırganların elinde hala ciddi miktarda Bitcoin olduğu biliniyor.

27 Milyon Dolarlık Bitcoin Satıldı

Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre ise, saldırganlar bugün ilk olarak 174,44 BTC, bunun devamında  86,26 BTC transferi, sonrasında 183,55 BTC transferi ve son olarak 87,673 BTC’lik son sanılan bir transfer gerçekleştirdi. 1 saat içerisinde gerçekleştirilen bu işlemlerden sonra saldırganların şimdilik durduğu düşünülse de birkaç saat sonra yine hareket başladı.

Saldırganlar bunun devamında ilk olarak 478, daha sonra 448, devamında 476, ondan sonra 320 ve son olarak 299 Bitcoin daha transfer etti. Toplamda ise yaklaşık olarak 27 milyon dolarlık Bitcoin’in transfer edildiği görülüyor.

Bitcoin fiyatı bu transferlerden sonra hafif bir düzeltme yaşasa da bunun 27 milyon dolar gibi küçük bir miktardan etkilenmediği düşünülüyor. Yine de saldırganların ellerindeki BTC’leri satmaya başlaması, bireysel yatırımcılar için panik satışlarına neden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment