Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Sert Çakıldı: Büyük Günde Yükseliş Devam Edecek Mi?

Son günlerin en çok ve en hızlı yükselen kripto para birimlerinden birisi olan Cardano, artık düşüş trendine girmiş gibi gözüküyor. Shelley ana ağının tarihi hakkında yapılan açıklamalar ve geri sayımın başlaması, ADA’ya ciddi bir yükseliş getirmişti. Ethereum Katili olarak görülen ve Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından geliştirilen ADA’nın Shelley hard fork‘una yaklaşık olarak 2 gün kaldı.

Buna rağmen Shelley’in fiyatlanması çoktan tamamlanmış gibi gözüküyor. ADA, birçok teknik indikatöre göre aşırı alım noktasına geldi ve  fiyat son 16 saat içerisinde %14 gibi sert bir düşüş yaşadı. 0,12 dolar ve 0,13 dolar seviyelerinden yaklaşık 50.000 adres tarafından 6,7 milyar ADA’nın satın alındığı görülüyor. Bu da yakında çok sert bir satış duvarı yaşanabileceğine işaret etmekte.

Gerçekten de ADA fiyatının 0,15 dolara çıkmasından sonra sert bir düşüş yaşandığı görülüyor. Hem RSI hem de MACD indikatörüne göre ADA fiyatında bir süre daha düşüş görülebilir. Buna rağmen Shelley ana ağının ve Staking özelliğinin getireceği avantaj, kısa vadede yeniden fiyat yükselişi sağlayabilir.

ADA 29 Temmuz Tarihinde Yerinde Sayabilir

Uzmanlara göre ADA fiyatı 29 Temmuz tarihinde sert bir yükseliş elde edemese de bunun devamını 2021 yılında getirebilir. Toplam piyasa değerine göre en büyük 7. kripto para birimi olan ADA’nın Shelley ana ağı ile gerçek anlamda Ethereum için bir tehdit olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment