Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Kaç Dolar Oldu, Yükselmeye Devam Edecek mi?

Bitcoin bundan birkaç saat önce hızla değer kazanmaya başladı ve çok uzun bir aranın ardından yeniden 11.000 doların üstüne çıktı. Peki uzmanlar bu yükseliş hakkında ne diyorlar?

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 10 Haziran’dan beri görmediğimiz bir performansa imza atıp 10.000 doların üstüne çıktı. Piyasadaki bu hareketlilik birçok yatırımcıyı şaşırtmışken Bitcoin fiyatı yükselmeye devam etti ve bugün sabaha karşı 11.400 doların üstüne kadar çıktı.

Bitcoin’in günlük grafiği

Bitcoin fiyatı bunun ardından birkaç yüz dolar düştü ve 10.900  dolar seviyesine çekildi. Yatırımcılar da bu noktada Bitcoin ile ilgili birkaç farklı soru soruyorlar: Fiyat neden yükseldi, yükselmeye devam edecek mi?

Şaşkınlığa Yol Açtı

Kripto para piyasasındaki bu hareketlilik birçok yatırımcıyı şoka uğrattı. Bitcoin’in 10 bin doları aştıktan sonra bir süre daha yükselmeye devam edebileceği zaten birçok analist tarafından öngörülüyordu. Fakat Bitcoin’in birkaç saat içerisinde 11 bin 400 dolara kadar ilerlemesine düşük ihtimal gözüyle bakılıyordu.

Neden Yükseldi?

Bitcoin fiyatının tam olarak neden yükseldiği sorusuna kesin bir yanıt vermek pek mümkün değil. Uzman isimlere göre bunun birkaç farklı sebebi bulunuyor. Mesela BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale, Forbes’a verdiği demeçlerde bunun piyasadaki artan kurumsal yatırımcı sayısıyla bağlantılı olabileceğii söyledi:

“Kurumsal yatırımcılar mart ayından sonra Bitcoin’i daha farklı değerlendirmeye başladılar. Kurumsal yatırımcıların bu yıl Bitcoin piyasasına girmeleriyle birlikte fiyat geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde çok daha sağlam bir performans sergiledi. Bir daha mart ayındaki gibi bir düşüş görmeyeceğiz ama Bitcoin hisse piyasasına kıyasla biraz daha volatil olacak.”

Kurumsal yatırımcılara dikkat çeken tek isim DiPasquale değil. Wilshire Phoenix’in ortaklarından Bill Herrmann da kurumsal yatırımcıların Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkilediklerini düşünüyor. Fakat Herrmann’a göre fiyatı etkileyen tek şey bu değil. ABD’deki yetkililer kısa süre önce aldıkları bir kararla ülkedeki bankaların kripto paralara yönelik emanet hizmeti sunabileceklerini açıkladılar. Herrmann, bu ve bunun gibi yasal gelişmelerin de fiyatı ciddi anlamda etkilediğine inanıyor. Hatta onun görüşlerine göre Bitcoin bu şekilde ilerlerse yıl sonunda yeni bir rekor” görebiliriz.

Messari Crypto araştırmacılarından Eric Turner ise bireysel yatırımcıların sergiledikleri davranışların da fiyatı ciddi şekilde etkilediğini düşünüyor. Fortune ile bir röportaj yapan Turner, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki artışın DeFi dünyasındaki gelişmelerce tetiklenmiş olabileceğine inanıyor. Onun görüşlerine göre DeFi projelerinden para kazanan yatırımcılar bu kazançlarını BTC’ye ve ETH’e aktarmış olabilirler.

Durum İyi Görünüyor

Bitcoin fiyatının bu kadar şiddetli bir hareketliliğin ardından ne yönde ilerleyeceği kestirmek bir hayli zor. Fakat birçok analist son birkaç saat içerisinde yaşanan gelişmelerin ardından tahminlerini revize etmeye başladı. Yerli kripto para yorumcularından Dr. Hardfork kısa süre önce bir durum analizi yaparak artık 10.000 doların destek seviyesi haline geldiğini söyledi.

Bu sırada John Wick de kripto para piyasasının genel durumuyla ilgili bir gönderi paylaşarak toplam piyasa değerinin yükselmeye devam edebileceğini söyledi. Kripto para piyasasının toplam değeri şu an için 320 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Fakat John Wick’e göre bu sayı zaman içerisinde artmaya devam edecek ve Bitcoin fiyatının bu artışın sonunda 14 bin doların üstüne çıkması mümkün hale gelecek.

Wick’in sosyal medyadaki paylaşımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment