Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın Bitcoin Vadelilerinde Yeni Bir Rekor!

Kripto para piyasasında son birkaç saat içerisinde yaşanan hareketlilik Bakkt’ın hacmine de yansıdı. Bakkt, Bitcoin fiyatında yaşanan yükselişin ardından yeni bir rekor kırdı.

Intercontinental Exchange’e bağlı olan Bakkt bu sabah yeni bir hacim rekoru kırdığını açıkladı. Twitter’daki Bakkt Bot tarafından paylaşılan bilgilere göre dün borsada 8.600’den fazla sözleşme açıldı ve böylece tüm zamanların en yüksek sayısına ulaşılmış oldu. BTC fiyatındaki yükselişi de hesaba katacak olursak bu sözleşmelerin toplam değerinin neredeyse 100 milyon dolar olduğunu söyleyebiliriz.

Bakkt’ın bugün 09:30 sularında paylaştığı genel rapor

Ticaret Hacminde Büyük Artış

Bitcoin fiyatının bundan birkaç saat önce 11 bin 400 dolara kadar çıkmasıyla birlikte kripto para piyasasında dev bir hareketlilik yaşandı. Binance, Coinbase gibi büyük kripto para borsalarının hacimlerinde ciddi artışlar görüldü.

Görünüşe göre CME Group, Bakkt gibi vadeli işlem borsaları da bu hacim artışından faydalanmışlar. Bakkt buna benzer bir artışı en son Aralık 2019’da yaşamıştı. O dönemlerde 6 bin 400 dolar seviyesinde olan BTC fiyatı kısa sürede yüzde 15 oranında yükseldi ve Bakkt’ta bu sırada toplamda 6 bin 312 sözleşme açıldı. Bu da zaten Bakkt’ın eski rekoruydu.

Yalnızca Bakkt’ın değil CME Group ve BitMEX gibi borsaların da oldukça hareketli bir gece geçirdiklerini söyleyebiliriz. U.Group tarafından aktarılan bilgilere göre dün CME Group’ta 1.2 milyar dolarlık işlem yapıldı ki bu da borsadaki hacmin ne kadar fazla arttığını açıkça gösteriyor. Bu sırada BitMEX yatırımcıları da oldukça hareketli saatler yaşadılar ve BTC fiyatındaki yaşanan yükselişin ardından borsada toplamda 100 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi.

BitMEX pozisyonlarındaki son durum, Datamish
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment