Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Localbitcoins Yasa Dışı İşlem Takibinde Elliptic ile İşbirliği Yapacak

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan Localbitcoins, Elliptic ile işbirliği yapmaya başladı.

Dünya’nın dört bir tarafındaki kripto para kullanıcıları Localbitcoins’in hizmetlerini kullanarak P2P (eşten eşe) şekilde kripto para alıp satabiliyorlar. Bu kullanıcılar Localbitcoins üzerinden bir araya gelerek herhangi bir aracı olmadan işlem yapabiliyorlar. Bu da hem daha hızlı hem de daha düşük maliyetle işlem yapmanızı sağlayabiliyor.

İnsanlar Localbitcoins’i yasa dışı işlem yapmak için de kullanıyorlar. Özellikle bir borsayı hackleyerek ya da birini dolandırarak yüklü miktarda kripto para çalan hackerlar ve dolandırıcılar bu kripto paraları Localbitcoins üzerinden satışa çıkarabiliyorlar. CipherTrace bir süre önce bununla ilgili bir araştırma yapıp Dünya genelinde yapılan yasa dışı kripto para işlemlerinin hemen hemen yüzde 12’sinin Localbitcoins üzerinden yapıldığını sonucuna varmıştı. Bu da Localbitcoins’i suçluların en aktif şekilde kullandıkları kripto para platformu yapıyor.

Hacmi Düştü

Localbitcoins ekibi şimdi platformdaki yasa dışı işlemleri önleyebilmek için Elliptic ile işbirliği yapmaya başladı. Bu işbirliği kararı elbette durduk yere alınmış bir karar değil. Geçtiğimiz yılın ekim ayında uygulanmaya başlayan bazı müşterini-tanı (KYC) prosedürleri, Localbitcoins’i zor durumda bırakmaya başladı. Localbitcoins bu yasalara uyum sağlayabilmek için bazı katı önlemler almak zorunda kaldı. Bu önlemler sayesinde Eylül 2019-Mayıs 2020 tarihleri arasında darknetten Localbitcoins’e gönderilen işlemlerin sayısında yüzde 70’lik düşüş görüldü.

Darknetten gelen işlemlerin sayısındaki bu düşüş elbette Localbitcoins’in hacmini de etkilemeye başladı. Localbitcoins’in ticaret hacmi bu yüzden o kadar düştü ki yıllardır hiçbir rakibine geçilmeyen bu platform geçtiğimiz hafta Paxful tarafından geçildi. The Block’un aktardığı bilgilere göre 6 Haziran haftasında Localbitcoins’in 39.5 milyon; Paxful’un ise 39.8 milyon dolarlık hacmi bulunuyordu.

İşlemler Takip Edilecek

Localbitcoins, ticaret hacmindeki bu düşüşe rağmen yasa dışı işlemleri önleme konusunda kararlı görünüyor. Şirket bundan böyle bu tarz işlemleri takip ve tespit edebilmek için Elliptic ile işbirliği yapacak.

The Block’un haberine göre şirket Elliptic’in hizmetlerinden faydalanarak bu işlemleri otomatik olarak ayırt edebilecek. Bu da söz konusu işlemlerin hem daha az maliyetle hem de daha hızlı bir şekilde tespit edilmeleri anlamına gelecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment