Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ETH 2.0 Hazırlıklarına Başladı mı?

Bitfinex’in cüzdanlarındaki Ethereum (ETH) miktarı geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer miktarda arttı.

Dün paylaştığımız bir yazıda Bitfinex ve BitMEX gibi borsalardaki BTC miktarının nasıl azaldığından bahsetmiştik. Birkaç hafta öncesine kadar Gemini, Bittrex gibi borsalardan çok daha fazla BTC’si bulunan Bitfinex şimdi bunların gerisinde kalmış durumda.

Fakat söz konusu Ether olduğu zaman karşımıza çok daha farklı bir tablo çıkıyor. Çünkü cüzdanındaki BTC miktarı azalan Bitfinex; cüzdanındaki ETH miktarını sürekli olarak artırıyor. Glassnode’un verilerine göre Bitfinex’in cüzdanında mart ayının ortalarında 2.5 milyon adet ETH bulunuyordu. Bu sayı günümüzde 4 milyona kadar çıktı.

Tahminleri Alalım

Şu anda Bitfinex’te tutulan toplam ETH miktarı, DeFi protokollerinde tutulan toplam ETH miktarından bile daha fazla. Dolayısıyla Bitfinex’in cüzdanında gerçekten çok fazla ETH olduğunu söyleyebiliriz. Merak edilen şey ise borsanın neden bu kadar fazla Ether’ı olduğu.

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere Bitfinex’in cüzdanlarındaki ETH miktarı artarken Ethereum tabanlı USDT’lerin sayısı da artıyordu. Belki de Bitfinex; Ethereum tabanlı USDT’lerin gaz maliyetini karşılayabilmek için bu kadar fazla ETH tutuyordur.

Kripto para araştırmacılarından Elias Simos’un ise çok daha ilginç bir tahmini var. Bitfinex yavaştan yavaştan kendisini ETH 2.0’a hazırlıyor olabilir mi? Bunu derken elbette olası bir staking hizmetini kastediyoruz. Vitalik Buterin geçtiğimiz gün “ben haziran demedim” diyerek ETH 2.0’ın çıkış tarihi hakkında yine belirsiz bir yorum yaptı. Dolayısıyla bu güncelleme tam olarak ne zaman hazır olacak bilmiyoruz ama Bitfinex şimdiden hazırlık yapmaya başlamış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment