Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shaulov: Visa’yla İşlem Yapacağımıza Sabitkoinle İşlem Yaptık

Fireblocks’un kurucusu ve CEO’su Michael Shaulov, USDT gibi sabitkoinlerin Visa’ya meydan okuyabileceklerini düşünüyor.

Değeri belli bir itibari paraya/emtiaya sabitlenen sabitkoinler geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde inanılmaz bir büyüme gösterdiler. Sabitkoin pazarının değeri bu süreç içerisinde birkaç milyar dolar arttı ve artmaya devam ediyor. Güncel verilere göre bu pazarın toplam değeri 10 milyar doları aşmış durumda.

Michael Shaulov Messari’ye verdiği demeçlerde sabitkoin piyasasının önümüzdeki süreçte iyice büyüyebileceğini söyledi. Çünkü onun görüşlerine göre sabitkoinlerin Visa, Mastercard gibi devlere meydan okuyabilecek potansiyelleri var.

Hangisini Tercih Edersiniz?

Shaulov’un açıklamalarına göre insanlar günümüzde sabitkoinleri kullanarak çok daha rahat bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Kendisi bunun özellikle uluslararası işlemler için geçerli olduğunu ve şirketleri de kapsadığını söylüyor. Shaulov bu noktada Fireblocks ekibiyle birlikte yaptıkları bir işlemden örnek veriyor.

Shaulov; Fireblocks ekibi olarak bundan bir süre önce bir şirket hesabına 30 bin dolar ödeme yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Fireblocks’un bu noktada iki seçeneği bulunuyordu: Ya Visa gibi bir platformu kullanacaklardı ya da sabitkoin ile ödeme yapacaklardı.

“Bu işlemi Visa’dan yapsaydık 1000 dolar komisyon ödeyecek, paranın hesaba geçmesi için de 72 saat beklemek zorunda kalacaktık. Bunun yerine Paxos’u kullandık. Paranın hesabımıza gelmesi, o parayı itibari paraya çevirmemiz 30 saniye filan sürdü. Maliyeti ise 7 sent oldu.”

Yukarıdaki açıklamalarda da görülebileceği üzere Fireblocks ekibinin bu ikisi arasında bir seçim yapması gayet kolay oldu. Shaulov’a göre sabitkoinler Visa’dan bu kadar üstün oldukları için büyümeye devam edecek ve Visa’ya rakip olacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment