Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakan Pekcan: Blockchain ile İlgili Çalışmalarımız Sürüyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan blockchain ile ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Bakan Pekcan geçtiğimiz günlerde E-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız Dayanışma Kampanyası Dijital Lansman Toplantısı’na katıldı. Kendisine bu toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu gibi isimler de eşlik etti.

Kovid-19’un yerel işletmeleri nasıl etkilediğinden bahseden Pekcan bu işletmelerin geleceğini değerlendirdi. Toplantı sırasında e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız Kampanyası’nı değerlendiren Bakan Pekcan bu kampanya kapsamında ne gibi kararlar alındığını açıkladı. Bu kampanyanın özellikle küçük işletmelere yardımcı olmak için tasarlandığını söyleyen Pekcan şöyle konuştu:

“Bu kampanya sayesinde pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelerimize çözüm getirmeyi amaçlıyoruz. KOBİ’lerimizin e-ticaret sayesinde büyümesini ve kurumsallaşmasını, emeklerinin karşılığını alabilmelerini arzu ediyoruz. Yerel ürünlerin ve yerel üreticilerin e-ticaret sayesinde ürünlerini etkinlikle pazarlayabilmelerini, katma değer elde etmelerini ümit ediyoruz.”

Çalışmalara Devam

Bakan Pekcan toplantı sırasında e-ticaretin yanı sıra daha farklı teknolojilere de değindi. Bakanlık olarak makine öğrenimi ve blockchain gibi teknolojilerle ilgili yeni uygulamalar ve projeler geliştirdiklerini söyleyen Bakan Pekcan bu teknolojilerle ilgili şu yorumu yaptı:

“Birçok ülkenin aksine biz yeni nesil teknolojilerde bekle gör yaklaşımı yerine, proaktif bir şekilde, seçeneklerimizi özel sektörle beraber değerlendiriyoruz.”

Ticaret Bakanlığı’nın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da blockchain ile ilgili çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu arada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da blockchain tabanlı bir dijital para geliştirme fikrini değerlendirmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment