Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Hissedarı: Borsa Bu Durumdan Yara Almadan Kurtulacak

Kripto para sektöründe geçtiğimiz haftaya damga vuran Bitfinex olayının yansımaları ve konuyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Borsanın kayıp olan 850 milyon dolarlık parayı aynı miktarda USDT basarak maskelemeye çalıştığı iddialarının New York baş savcılığı tarafından soruşturulacak olması, gündeme adeta bomba gibi düşerken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Bitfinex hissedarı Zhao Dong, borsanın bu süreçten yara almadan kurtulacağını aktardı.

Başarılı yatırımcıi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bitfinex borsası aynı isminin kökeni olan Phoenix gibi, bu süreçten kurtulacaktır. Sizi öldürmeyen şey, güçlendirir. Bitfinex için de bu sürecin aynısı olacağını düşünüyorum. Borsanın bir problem yaşaması mümkün değil. Zaten ben de, Bitfinex yatırımcısı olduğum için kendimi şanslı sayıyorum.”

Borsanın yaşadığı bu sıkıntıya ek olarak, bir diğer sorun da Tether rezervlerine el konulması. New York baş savcılığı, Bitfinex yetkililerinin USDT rezervlerine de erişimini belirli bir süreliğine kapatmıştı. Aynı zamanda borsa yetkililerinin bu rezervleri kullanarak ya da teminat göstererek borç alması da yasaklanmıştı.

Dong, bu durumun da geçici olduğu fikrinde. Daha önceki dönemde Bitfinex CFO’su da hissedarlar ile bir toplantı yapmış ve şirketin USDT rezervlerine olan erişiminin birkaç hafta içinde yeniden açılacağını deklare etmişti. Bakalım, kripto para sektöründe son döneme damga vuran bu olay ile ilgili olarak, önümüzdeki dönemde bizi ne gibi gelişmeler bekliyor olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment