Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

Bitfinex’in Ethereum tabanlı kardeş borsası Ethfinex, yeni yaptığı bir açıklama ile eski ortağından ayrılacağını ve DeversiFi ismi ile yeniden piyasaya çıkacağını duyurdu. Ethfinex yapacağı isim değişikliğine rağmen hala merkeziyetsiz bir eşler arası kripto para borsası olarak işlem yapacak ki bu da yatırımcıların direkt olarak özel cüzdanlarından alım satım yapabileceği anlamına geliyor.

Ethfinex’in CEO’su Will Harbone konu hakkında yaptığı açıklamada bu hamlenin aslında ”yönetimin satın alınmasının” bir parçası olduğunu vurguladı ve işlemin marka değiştiren borsanın sekiz takım üyesi tarafından tamamlandığını da dile getirdi.

”Bu aslında marka değişiminden çok daha fazlası. Bu temelde büyümek için daha fazla alan ihtiyacından doğdu. Buna darbe demek doğru olmaz, biz bunu Bitfinex’in izni ile yaptık.”

2018 yılının ortalarında piyasaya çıkan Ethfinex aslında Bitfinex’in düzinelerce ERC-20 token’inin alım satımını yapabilmesi için bir alternatif olarak üretildi. Aslında bu durum Bitfinex’in zaten çok fazla cephede savaştığı bir anda yapıldı ve borsayı zor duruma sokup sokmayacağı tam olarak bilinmiyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitfinex ortak yönetime sahip oldukları Tether’in rezervlerinden kullanması nedeniyle NYAG tarafından dava edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment