Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moskova İdari Hizmetler İçin Şeffaf Bir Blockchain Sistemi Kuracak!

Rusya’nın başkenti Moskova, şehrin idari işlemlerinin şeffaf olarak yürütebileceği bir blockchain sistemi kurulması için arayışa başladı.

Open Media kaynağının aktardığı bilgilere göre Moskova’nın Bilgi Teknolojileri Departmanı Ethereum tabanlı bir sistem inşa edilmesi için ihaleye gitti. Söz konusu sistem şu an Moskova sakinlerine sunulan elektronik hizmetlere ev sahipliği yapacak. Geliştirmenin tahmini giderinin 57 milyon Rus Rublesi veya tahmini 860.000 dolar olacağı vurgulanmakta.

Platformda yer alacak hizmetler arasında mülk sahipleri ve orada yaşayanlar için gerekli evrakların verilmesi ve şehrin pazarcıları için yerleşim, pazar yeri tahsis etme de olacağı belirtiliyor. Sistemin kapasitesi şu an için 1.5 milyon eş zamanlı izleyici şeklinde açıklandı.

Platformun, üstlenici bulunup anlaşma imzalanır imzalanmaz 60 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor ve Rus Bilgi Teknolojileri Departmanı da Moskova’nın elektronik hizmetlerine olan güveni blockchain’in sunduğu avantajlar ve şeffaflık ile arttırma peşinde.

Platform kurulduktan sonra bunun Moskova içerisinde geliştirilen blockchain tabanlı oylama sistemi gibi diğer benzer projelerle de entegre çalışması planlanmakta. Şehir Aktif Vatandaş isimli oylama platformunu 2017 yılından beri test ediyor ve söz konusu sistem vatandaşların yeni bisiklet yolu veya sokak dekorasyonu gibi konularda istediğini açıklayabilmesini sağlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment