Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Banka Coinbase İddialarını Reddetti!

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan İngiltere merkezli Barclays geçtiğimiz hafta popüler kripto para borsası Coinbase ile olan ilişkisini kestiği haberi ile gündeme geldi. İsimsiz kaynaklar Barclays’in İngiltere içerisinde Coinbase borsasına para yatırıp çekme işlemlerini durdurduğunu ve borsanın bunun yerine ClearBank isimli bir banka ile çalışmalara başladığını belirtti.

Söz konusu gelişmenin hemen üstüne yeni haber veren bir Reddit kullanıcısı, Santander’in İngiltere biriminin de Coinbase ile olan ilişkisini sonlandırdığı bilgisini paylaştı. Kullanıcının iddiasına göre Santander kendisinin Coinbase işlemini yapmadı ve bunun üzerine müşteri temsilcisi ile iletişime geçince bankanın artık Coinbase ile işlem yapmadığı bilgisi aktarıldı.

The Block’un aktardığı yeni bir bilgiye göre ise banka ‘meşru kurumlara’ karşı böyle bir tavır takınmadı. Santander müşteri temsilcisi şu an için Coinbase borsasına karşı herhangi bir kısıt bulunmadığını ancak müşterilerden kaynaklı bazı durumlarda ek kontroller gerekebildiğini yine de sorun çıkmazsa işlemin onaylandığını dile getirdi.

”Meşru şirketlere olan ödemeleri bloklamıyoruz ancak bazı durumlarda, daha yüksek dolandırıcılık riski olan ödemelere ek güvenlik kontrolleri ekliyoruz.”

Bu da aslında kullanıcıların hafif bir bekleme sonrası Santander aracılığıyla Coinbase borsasına rahatlıkla ödeme yapabileceği anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment