Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ve Tether Arasındaki İlişki “Birkaç Hafta İçerisinde” Açığa Çıkabilir

Kripto para dünyasının iki dev ismi Bitfinex ve Tether arasındaki ilişkinin detayları önümüzdeki birkaç hafta içerisinde açığa çıkabilir. New York Başsavcılığı, Bitfinex ve Tether’ın 850 milyon dolarlık gizeme ilişkin bir açıklama yapmasını bekliyor.

CoinDesk’in haberine göre New York Başsavcılığı, bir süredir yürütülen Bitfinex ve Tether soruşturması ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yüksek Mahkeme’ye sunulan raporda hem Bitfinex’in hem Tether’ın soruşturma sırasında iş birlikçi bir tavır sergilediği belirtildi.

Bitfinex ve Tether neden soruşturma altında?

Kripto para borsası Bitfinex, 2019 yılında kadar Crypto Capital adlı bir firmayla iş birliği içerisindeydi. Crypto Capital yöneticileri 2019 yılında para kaçırmakla suçlandılar. Bunun ardından firmayla ortaklığını bitiren Bitfinex neredeyse 1 milyar dolarlık bir bütçe açığı verdi.

New York Başsavcılığı geçen yıl yapılan incelemeler sonucunda Bitfinex’in bu bütçe açığını kapatmak için Tether’ın rezervlerini kullanmış olabileceğinden şüphelenmeye başladı. Bitfinex ve Tether’ın “kardeş şirket” olarak görüldüğü ve bu şirketlerin aynı isimler tarafından yönetildiği biliniyor.

Bu iki şirket hakkında bir soruşturma başlatan Başsavcılık, Bitfinex’in Tether rezervinden 850 milyon dolar borç almış olabileceğini öne sürdü. Soruşturma sırasında Tether’ın ürettiği USDT tokenlarının %100’ünün değil yalnızca %74’ünün dolar ile desteklendiği açıklandı.

İkili arasındaki ilişki birkaç hafta içerisinde açığa çıkabilir

New York Başsavcılığı soruşturma kapsamında Bitfinex ve Tether’ın mali raporlarına erişmek istediğini açıkladı. Başsavcılık bunun için mahkemeye başvuruda bulundu ve tarihi 2015’e kadar dayanan raporların ilgili makama sunulmasını talep etti. Bu iki kripto para şirketi Başsavcılığın kararına itiraz etmişse de itiraz mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Başsavcılık çarşamba günü Yüksek Mahkeme’ye bir rapor sundu ve soruşturmaya dair yeni bilgiler paylaştı. Raporda Bitfinex ve Tether’ın iş birlikçi davrandığını belirtildi ve söz konusu mali raporların “birkaç hafta içerisinde teslim edilebileceği” ifade edildi.

bitfinex-tether-kripto-para-mahkeme-belge

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!