Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin Onayladı: Kripto Para Bildirimi Yapılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki kripto para sahiplerini ilgilendiren yasayı imzaladı. CoinDesk’in haberine göre Rusya’daki devlet memurları bundan böyle satın aldıkları kripto paralar hakkında ilgili kurumları bilgilendirmekle yükümlü olacaklar.

Vladimir Putin’in dün kendisine sunulan kripto para yasasını imzaladığı öğrenildi. Rusya’daki devlet memurları bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte hangi kripto paraya, ne kadar yatırım yaptıklarını ve bu yatırımı hangi platform aracılığıyla gerçekleştirdiklerini açıklamak zorunda kalacaklar.

Yozlaşmanın önüne geçmeye çalışacaklar

Rusya’daki kamu personelleri ve siyasetçiler şeffaf olabilmek ve yozlaşmanın önüne geçebilmek için mal bildiriminde bulunuyorlar. Mecliste hazırlanan yeni yasada bu bildirime kripto paraların da eklenmesi önerildi.

Vladimir Putin tarafından onaylanan bu yasa 2021 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Rusya’daki kamu personelleri sahip oldukları kripto paralarını 1 Ocak – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında bildirmek zorunda olacaklar.

CoinDesk’in haberine göre bu yasa kamu personellerinin eşlerini ve çocuklarını da kapsayacak. Buna ek olarak siyasi adayların da kripto para yatırımlarına ilişkin bildirimde bulunmaları beklenecek.

Rusya kripto paraları vergilendirmeye başlayacak

Rusya’daki politikacılar bu yıl kripto para birimleri ile ilgili birkaç tasarı hazırladılar. Bunlardan biri kripto paraların nasıl vergilendirileceği ile ilgiliydi.

Kripto para vergisi için hazırlanan ilk tasarıda değeri 600 bin rubleyi aşan her bir kripto para yatırımı için bildirimde bulunulması önerildi. Mal bildiriminde bulunmayan vatandaşlar için üç yıla kadar varan hapis cezası verilebileceği açıklandı. Politikacılar 30 Kasım tarihinde bir değişikliğe giderek hapis cezasını 50 bin rubleden başlayan para cezasına çevirdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!