Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken, Bitcoin Fiyatını 20 Bin Dolara Yaklaştıran Unsuru Açıkladı

Kraken, Bitcoin ve diğer bazı kripto para birimleri üzerine “A New Era” başlıklı bir rapor yayınladı. Raporda; Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, BCH gibi kripto paraların aylık değişimleri ele alınırken Bitcoin fiyatında görülen yükseliş hakkında da bazı analizler paylaşıldı. Kraken, Bitcoin fiyatını 20 bin dolara yaklaştıran temel unsurun hodlers – kurumsal yatırımcılar- olduğunu öne sürdü.

Kripto para borsası Kraken, teknik ve temel verilerin yanında kurumsal yatırımcılardan gelen BTC talebinin kasım ayında Bitcoin’i 19 bin 850 dolar seviyesine çıkardığını söyledi. Bununla birlikte, sabitkoin arzının yıllık %337’lik artış göstermesi ve borsalardan BTC çıkışının yaşanması, hodlers olarak nitelendirilen kurumsal yatırımcıların spot Bitcoin talebinin bir işareti olarak yorumlandı. Bu da Bitcoin’in değer kazanıyor olduğunu gösteren temel bir unsur olarak yorumlandı.

Ayrıca, Bitcoin’in borsalardan soğuk cüzdanlara taşınmasıyla dolaşımda bulunan ve takasa hazır arzın azalmaya devam ettiği de ifade edildi.

bitcoin-kraken
Sol grafik: BTC fiyatı, volatilitesi ve hacmi. Sağ grafik: Kasım ayı BTC performansı.

“Balinaların ekim ayında görülen ralliden yararlandığı sonucuna varmıştık ve artan balina sayısının BTC’nin daha fazla değer görmesi konusunda katkı sağlayabileceğini öne sürmüştük. Ekimde 70.000 Bitcoin balinaların cüzdanlarından çıktıktan sonra kasım ayında balinalar 56.000’den fazla BTC biriktirdiler ve ay içindeki ralliyi sürdürdüler. Balinanın kasım ayında yaptığı bu birikim, BTC’nin 20 bin dolarlık hedefine bakmaksızın yukarı yönlü hareket ettiğinin bir göstergesi.”

Bitcoin’den daha iyi performans gösteren kripto paralar var

Kraken, raporda Bitcoin’in gördüğü %43’lük rallinin yanında Ethereum ve XRP gibi piyasa değeri bakımından büyük kripto paraların kripto piyasalarında artan taleple birlikte daha iyi performans göstermiş olduğunu belirtiyor.

“ETH, yılın başından bu yana %379’luk getiri elde ederek 2020’de çok daha iyi performans sergiledi. XRP ise kasım ayının en iyisi oldu.”

Bitcoin’in bir değer deposu kisvesi altında geleneksel piyasada güvenli liman olarak kabul edilen riskli varlıklardan ayrılmasının ise yeni piyasa katılımcıları için çekici bir özellik olmayı sürdüreceği ifade edildi.

bitcoin-kraken
Bitcoin’in dolar endeksi, altın ve ABD hazine senetleriyle olan 90 günlük korelasyonu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!