Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’de Yüz Binlerce Kişinin Verisi Mi Sızdı: Yöneticiden Açıklama Geldi!

En köklü kripto para borsalarından Bitfinex’in hacker grubu FSCOIETY tarafından siber saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

Araştırma şirketi Shinoji Research tarafından kısa süre önce yayınlanan makaleye göre Bitfinex, siber saldırıya uğradığını doğruladı.

Fsociety adıyla bilinen fidye yazılım grubunun aralarında Bitfinex kullanıcılarının da bulunduğu 400 bin müşterinin 2,5 terabaytlık verisini çaldığı öne sürüldü. Hackerlar, taleplerinin karşılanmaması durumunda tüm kullanıcı bilgilerini ve KYC verilerini sızdıracağını iddia ediyor.

Shinoji Research’e göre bir kullanıcı sızdırılan bilgilerdeki şifrelerden birini denedi ve çift taraflı doğrulama uyarısı aldı.

CTO’dan açıklama geldi

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, açıklanan makale sonrası Twitter hesabından gönderi paylaştı ve olayı yalanladı. Ardoino tarafından paylaşılan bilgilere göre siber saldırganlar 22.500 e-posta ve şifre içersen 2 megabaytlık dosya yayınladı.

Söz konusu 22.500 e-posta arasından yalnızca 5 bin e-postanın Bitfinex kullanıcıları ile eşleştiği belirtildi. “Sözde” siber saldırganların kendileri ile iletişime geçmediğini belirten CTO, gerçek bir bilgi sahibi olmaları durumunda ödül talep edeceklerini ancak bir talep olmadığını söyledi.

Başka bir yerden bilgi topladıkları iddia edilen korsanların, kullanıcıların birçoğunun aynı e-posta kullanmasından kaynaklanan bir etki yarattıkları vurgulandı.

Herhangi bir ihlal tespit edilmediğini belirten Ardoino, FUDlara inanılmaması gerektiğini ve fonların güvende olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!