Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’in Kilit İsmi Phil G. Potter Bitfinex’i Bırakıyor mu?

Bitfinex büyük bir insan kaynakları değiminin mi eşiğinde?

Önemli bir miktarda sosyal medya takipçisi bulunan ve sektörün bilinen isimlerinden bağımsız çalışan bir kripto para danışmanı ve araştırmacısı olan Tone Vays, en son çektiği Youtube videolarından birisinde Phil G. Potter’in Bitfinex’deki işinden ayrıldığını belirtti.

Bu bilgi hakkında herhangi bir resmi onay veya açıklama gelmedi ancak eğer Potter, Bitfinex’de geçirdiği bir kaç yıldan sonra bunu bitirip endüstri içerisindeki daha az hareketli ve sıkıntılı bir pozisyona geçmek isterse bu hiç de şaşırtıcı olmazdı açıkçası.

Şirketin Kilit İsimlerinden

Phil G. Potter borsanın stratejiden sorumlu üst sorumlusu. Bu yılın Mart ayında Bitfinex tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre Potter 1994 yılından beri finans sektörü içerisindeki çeşitli firma ve pozisyonlarda çalışmış. Bitfinex kripto para borsasına ise 2013 yılında katılmıştı.

Kendisi aynı zamanda Bitfinex ve diğer borsaların itibari parayı aracı olarak kullanmadan para transferi yapmak amacıyla kullanılan bir stabil koin konumundaki Tether’in de stratejiden sorumlu üst yöneticisi konumunda.

Bitfinex şu an için dünyadaki en çok kullanılan dördüncü kripto para borsası konumunda ve basın saatine göre 800 milyon dolar civarında günlük ticari hacme sahip. Orijinal olarak Hong Kong’da kurulan borsanın elemanları ve alt kuruluşları Fransa’dan Kaliforniya’ya kadar tam olarak dünyanın her yerine yayılmış durumda. Borsa Hong-Kong menşeli bir firma olan iFinex Inc. tarafından işletilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment