Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’in Yeni Bankacılık Ortağı Hong Kong’daki Bank of Communications Oldu

Kripto para sektörünün en önde gelen borsalarından olan Bitfinex, bankacılık konusunda artık Hong Kong merkezli Bank of Communications ile işbirliği kurmaya çalışıyor.

Block tarafından yapılan habere göre Bitfinex, Bank of Communications’ta ‘Prosperity Revenue Merchandising Limited’ adlı özel bir hesabı oluşturdu ve artık bu bankadan hizmet alıyor. Block’un haberine göre kısmen HSBC tarafından yönetilen Bank of Communications, Bitfinex’e yapılan USD bazındaki havaleleri aktarabilmek için ABD’deki Citibank ile çalışıyor.

Bitfinex bundan önce HSBC’de bir hesap tutuyordu ancak bu hesap da Bitfinex adına değil başka bir şirket adınaydı. Hatta bazı iddialara göre HSBC, Bitfinex’in bankada bir hesabının olduğunu bile bilmiyordu. HSBC’nin durumdan haberdar olur olmaz Bitfinex’in kullandığı özel hesabı kapattığı düşünülüyor.

Buna benzer bir durum 2017 yılında da yaşanmıştı. O dönemlerde Bitfinex’e hizmet vermeyi reddeden banka ise Wells Fargo’ydu. Bitfinex, Wells Fargo’nun bu tavrı sonucunda bankaya karşı bir dava açmıştı ancak bu davadan zaman içerisinde vazgeçildi.

Bitfinex bundan birkaç gün önce euro, dolar, yen ve sterlin gibi paralar üzerinden yapılan para yatırma işlemlerini durduğunu açıklamış, buna bir gerekçe olarak ise herhangi bir şey göstermemişti. Bitfinex bu açıklamadan kısa bir süre sonra yeni bir açıklama yayınlayarak para yatırma işlemlerinin “bir hafta içerisinde” normale döneceğini duyurdu.

Bitfinex ayrıca bundan yaklaşık bir gün önce “yeni ve gelişmiş” bir para yatırma sisteminin duyurusunu yaptı. Şirketin kullanacağı bu yeni sistem “dünya genelindeki” KYC uyumlu müşterilerin yukarıda belirtilen para birimleri üzerinden para aktarabilmelerini sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment