Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Kurucusundan Kripto Para Yorumu: ‘Atılım Yapmaları Lazım’

İnternetin dev sitelerinden Reddit‘in kurucu ortağı Alexis Ohanian ve MIT Media Lab bünyesindeki dijital para biriminden sorumlu olan Neha Nerula kripto paralar hakkında bazı yorumlar yaptılar. Ohanian ve Nerula, kripto paralarla İnternet’in yaşadığı gelişim sürecindeki bazı noktalar arasında benzerlikler kurdular.

Kripto Para ve İnternet

Reddit’in kurucu ortağı olan Alexis Ohanian kripto paralar hakkında önceden çeşitli yorumlar yapmıştı. Hatta kendisi ağustos ayında Bitcoin hakkında yaptığı olumlu yorumlarla tanınıyor.

Ohanian yakın zamanda Neha Nerula’nın da katıldığı WIRED25 Zirvesi’nde konuştu ve kripto paralar hakkında bazı yorumlarda bulundu. Ohanian’a göre kripto paraların şu anki durumları, İnternet’in 1990’lı yıllardaki durumunu hatırlatıyor. Ohanian şu an kripto para sektörünün oldukça üretken bir pozisyonda olduğunu ve bu durumdan faydalanılması gerektiğini düşünüyor.

Ohanian ayrıca kripto paraların kullanılabilirlik konusunda bir atılım yapmaları gerektiğini düşünüyor. Ünlü yatırımcıya göre Netscape tarayıcıları İnternet’in gelişimini nasıl etkilediyse kripto paraların da böyle bir süreçten geçmeleri gerekiyor.

Nerula’nın Yorumları

MIT Media Lab’in dijital para birimini yöneten Neha Nerula ise kripto para sektörünün günümüzdeki halini İnternet’in 1970’li yıllardaki durumuna benzetiyor:

“İnternet biraz gizli gizli gelişti diyebiliriz. İnternet ilk ortaya çıktığı zamanlarda insanlar pek aldırış etmemişlerdi.”

Nerula’ya göre İnternet’in gelişim sürecinde bazı kayda değer hatalar yapıldı ve buna benzer hataların kripto para sektöründe yapılmaması çok daha faydalı olur.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment