Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Otomobil Markası Toyota Reklamcılık Alanında Blockchain Kullanıyor

Japonya merkezli dev araba markalarından olan Toyota, dijital reklamcılık sektöründeki dolandırıcılık vakalarını azaltmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar verdi. Toyota, bu konuda bazı gelişmelere imza atablimek için Blockchain tabanlı bir reklam analiz firması olan Lucidity ile ortaklık kurdu.

Önceki adıyla KR8OS diye bilinen Lucidity adlı şirket 2017 yılında Los Angeles’te kurulmuştu. Şirket Ethereum Blockchain’ini kullanarak tedarik zinciri dahilindeki ödemeleri takip etme imkanı sunuyor. Reklamverenler bu takip özelliği sayesinde reklam fonlarının tam olarak nereye dağıtıldığını görebiliyorlar.

Küresel reklamcılık şirketlerinden olan Saatchi & Saatchi, Lucidity ve Toyota bir araya gelerek Toyota’nın dijital reklam kampanyalarına şeffaflık getirmeyi hedefliyorlar. Bu üç şirketin başlıca amaçlarından biri de Toyota’nın reklam için harcadığı paranın boşa gitmemesini sağlamak. Otomobil sektöründeki dijital reklamcılık piyasasının yalnızca ABD içerisinde 15 milyar dolar gibi bir değere sahip olduğunu düşünürsek Toyota’nun bu çabalarını daha iyi anlayabiliriz.

Toyota’nın Kuzey Amerika şubesindeki medya birimini yöneten Nancy Inouye, AdAge adlı bir siteye verdiği röportajda Lucidity ile yapılan işbirliğinin şirket için epey verimli olduğunu söyledi. Inouye tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota’nın sitesini ziyaret eden kişilerin sayısında bu ortaklık sayesinde %21 oranında artış görüldü.

Toyota, Lucidity ile başlangıç aşamasında yalnızca üç haftalık bir deneme süreci için anlaşmıştı ancak şu ana kadar yapılan açıklamalara bakacak olursak bu anlaşmanın daha uzun süreli olacağını söyleyebiliriz. Inouye’nin yaptığı yorum şu şekilde:

“Anlaşmayı ileri boyuta taşımak ve daha farklı reklam kampanyaları için daha uzun süreli testler yapmak için görüşmeleri sürdürüyoruz. Daha uzun süre işbirliği yaparsak daha iyi sonuçlar alacakmışız gibi hissediyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment