Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yeni Blockchain Uygulaması: CertifyIST!

Bahçeşehir Üniversitesi kısa bir süre önce yayınladığı gönderiyle birlikte artık Blockchain teknoloisinden faydalanmaya başlayacağını duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi, Blockchain teknolojisini kullanarak diploma, sertifika ve transkript gibi belgeleri çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilir hale getirecek.

Blockchain teknolojisi dünya genelinde birbirinden farklı amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. Bu teknolojinin özellikle eğitim alanında epey yoğun ilgi gördüğünü de biliyoruz. Dünya genelindeki çeşitli üniversitelerin yanı sıra Türkiye’deki üniversiteler de Blockchain teknolojisi hakkında özel dersler veriyor, bu alanda uzmanlar yetiştiriyorlar.

Blockchain teknolojisi hakkında daha önceden bazı adımlar atmış olan Bahçeşehir Üniversitesi artık diploma, transkript gibi belgelerde Blockchain teknolojisinden faydalanıyor olacak. BAU’un ilk olarak Washington kampüsünde hayata geçirdiği CertifyIST uygulaması, öğrencilere ciddi kolaylık sağlıyor. BAU BlockchainIST Merkezi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar, hayata geçirilen uygulama hakkında şu yorumu yaptı:

“Washington D.C’deki ilk mezunlarımızın diplomalarından başlayarak hemen akabinde bütün öğrencilerimizin sertifika, diploma ve öğrenimlerine dair her türlü belgenin tutulabileceği bir uygulama çıkardık. Hem mobil hem de web sitesi uygulaması olacak. CertifyIST bu anlamda üniversite bünyesinde yapılan ilk diploma ve blockchain projesidir. Şu ana kadar da dünyada çok prestijli üniversitelerin bu konuda projeleri oldu”

Zamanla Yayılacak

Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar, söz konusu CertifyIST projesinin tek bir yerle kısıtlı kalmamasını ve bu uygulamanın Türkiye geneline yayılmasını istiyor. Erdamar, ilk olarak Washington kampüsünde başlatılan bu uygulamanın zamanla diğer kampüslerdeki öğrenciler için de kullanılacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment