Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Bir İlk: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Merkezi Kurdu

Daily Sabah tarafından yapılan habere göre Bahçeşehir Üniversitesi Cuma günü Türkiye’nin ilk Blockchain merkezi olan İstanbul Blockchain ve Yenilik Merkezi’nin (BlockchainIST Center) açılışını yaptı.

BAU tarafından kurulan bu merkezin amacı Blockchain teknolojisinin ülke genelinde daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve bu alanda uzman isimler yetiştirmek.

Bahçeşehir Blockchainist Blockchain Center
Bahçeşehir Blockchainist Blockchain Center

Dünya genelindeki diğer Blockchain merkezleriyle aynı teknolojileri kullanmayı hedefleyen BlockchainIST Center, bu alanda çalışmalar yürütmek isteyen öğrencilerle ve girişimcilerle işbirliği yapıyor olacak. Merkezin yöneticisi olan Bora Erdamar, bu merkezde hem ülkemizden hem de Dünya genelinden uzmanların bir arada çalışacaklarını ve bu çalışmalar sonucunda ortaya büyük çaplı projelerin çıkacağını söyledi. İş dünyasının önde gelen isimleriyle bir arada çalışmayı planladıklarını söyleyen Erdamar, şöyle bir açıklamada bulundu:

“BlockchainIST projesinin amacı, Türkiye’de Blockchain teknolojisiyle ilgili bilimsel araştırmaların yapıldığı ve yayınların üretildiği en önemli araştırma merkezi haline gelmek. Bu amaç doğrultusunda diğer üniversitelerle, iş dünyasıyla ve devlet kurumlarıyla işbirliği yapmamız çok önemli.”

BlockchainIST projesini yalnızca ülke içerisinde değil dünya genelinde de önemli bir konuma taşımak isteyen Erdamar, şöyle ekledi:

“Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulan İstanbul Blockchain ve Yenilik Merkezi, ülkemizde bir üniversite bünyesinde kurulmuş olan ilk araştırma ve yenilik merkezi oldu.”

Türkiye’nin gittikçe dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaya çalıştığını belirten Erdamar, ülkemizin Blockchain alanında lider konuma gelebileceğini düşünüyor. Erdamar, Türkiye’nin eline ilk kez tüm insanlığı değiştirecek bir teknolojide lider konuma gelme fırsatı geçtiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yüzden böylesi bir merkez ile lider konuma gelmeye çalışıyoruz. Türkiye’de Blockchain alanında uzman isimler eğitmek ve ülkeyi lider konuma getirmek için çabalayacağız.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment