Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: ‘Coinbase ile Rekabet Etmek İstemiyoruz’

Changpeng ”CZ” Zhao, bu hafta Fortune ile yaptığı röportajda, kripto para birimlerinin ve blockchain’in geleceği hakkında kendi düşüncelerini aktardı. Ve büyük ihtimalle şu an dünyanın en büyük kripto para birimini yöneten adamın bu konudaki düşüncelerini dinlemek faydalı olacaktır.

Gelecek Merkeziyetsiz Olacak

Binance bu hafta yaptığı ani bir hamle ile Trust Wallet‘i satın almıştı. Çoğu uzman Binance gibi bir kurumun Trust Wallet’i satın almasının temel sebebinin, bu cüzdan uygulamasının aynı zamanda merkeziyetsiz uygulamalar için bir tür tarayıcı görevi görmesinden kaynaklandığını vurguladı.

Merkeziyetsiz uygulamalar yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlasa da, uygulamaların sahip olduğu kısıtlı işlevsellik ve yetersiz kullanıcı deneyimi yüzünden süreç bir hayli yavaş ilerlemekte. Bu durum aslında CZ’nin çok kısa bir süre sonra değişeceğine inandığı bir nokta.

Changpeng önümüzdeki iki yıl içerisinde tam teşekküllü ve blockchain destekli bir e-ticaret ile birlikte, mesajlaşma ve sosyal medya sektörüne giriş yapılacağını düşünüyor.

Özelleştirilmiş Blockchain’ler Her şeyi Fethedecek

Ethereum‘un sahip olduğu blockchain alt yapısı merkeziyetsiz uygulamaları barındırma konusunda mükemmel olsa da, şu sıralar tahtı yeni ve daha hızlı rakipleri tarafından tehlikeye sokulmakta. Ancak CZ genel akıllı kontratlar için geliştirilmiş bütün blockchain’lerin, eninde sonunda çok yavaş kalacağını düşünüyor.

Kendisinin bu konuda geleceğe dair görüşlerinin arasında spesifik amaçlar için yaratılmış bir sürü özelleştirilmiş cüzdan bulunmakta. CZ böylesine özelleştirilmiş blockchain altyapıları oluşturacak platformlar olarak Komodo ve Tendermint’i örnek gösterdi.

Sofrada Herkese Yetecek Kadar Yer Var

Binance’in inanılmaz bir hızdaki yükselişi göz önüne alındığında, kendisi ve eski lider kripto para borsası arasında bir rekabet olmasını bekleyebilirsiniz. Coinbase ve Binance arasında böylesine bir rekabet var gibi gözükse de, CZ bunu farklı açıdan ele almakta.

Changpeng yaptığı açıklamada bu ilişkinin rekabetten ziyade karşılıklı sevgiden oluştuğunu aktardı.

Kendisi, Binance’ın ABD gibi yerler içerisinde Coinbase ve Gemini ile rekabet etmek istemediğini söyleyip, bunun nedenini de avukatlar ve lobicilik olarak aktardı. CZ, yönetim ile direkt iletişime geçebildiği Malta gibi yerlerde çalışmaktan çok daha mutlu olduğunu da vurguladı.

”Gelişmiş piyasalarda, kazanabileceğiniz daha çok para var ancak daha fazla düzenleme ve daha fazla rekabet de var.”

”Coinbase ve Gemini ile rekabet etmek istemiyoruz. Oradaki strateji çok fazla avukat ve lobicilik gerektiriyor.”

Aslında CZ, hem Binance hem de Coinbase’in, çeşitli yetki bölgelerinde yapılmakta olan çalışmaları taktir ettiklerini ifade etti.

Bir Elin Parmaklarını Geçmez

Tabii ki kripto para dünyasında sonunda gerçekleşen tahminlerin ve sözlerin bir elin parmaklarını geçmediğini söylemekte fayda var. Bunu gerçek anlamda belirleyecek tek şey zaman.

Ancak geçmişteki sonuçları göz önüne alacak olursak, CZ’nin kesinlikle endüstri içerisinde sağlam bir öngörüye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment