Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maaşını Bitcoin ile Almak İsteyen El Kaldırsın!: Bu Ankete Göre Oran Hayli Yüksek

Kripto paralar ile ilgili gün geçmiyor ki yeni bir anket karşımıza çıkmasın. Son olarak yapılan ankette, katılımcıların %31’i ödemelerini kripto paralar ile almak istediklerini söyledi.

Kripto paraların ana akım rolünü sağlamlaştırmak için, işletmelerin yavaş yavaş kripto para ödemeleri aldığı bilinen bir gerçek. Ancak birçok insan da, günlük kullanımda kripto paraları nereye koyacağını bilebilmiş değil. Ancak bununla birlikte, maaş ve kripto para konusunda da üstüne fazla gidilmemiş bir alan olduğu kesin. Bu yeni anket de, buraya odaklanıyor ve çok fazla sayıda kişinin, bu işten faydalanmak istediğini ortaya koyuyor.

Kripto Para Maaş Anketi

Sage isimli bir araştırma firması tarafından yapılan bu yeni ankette, insanlara ödemelerini kripto para ile alıp almak istemedikleri soruldu. Anket katılımcılarının %31’i ödemelerini ve maaşlarını kripto para ile alma konusunda sıcak kalırken, kalan %69 ise kripto paralar ile maaş almak istemediklerini belirtti.

Anketin yaşlara göre bölünmesinde de ilginç sonuçlar var. Yaş sıralamasına göre evet oranları ise şöyle oluştu:

  • 18 ile 24 yaş arasındaki katılımcılardan yüzde 18’i bu fikre sıcak bakıyor.
  • 24 ile 34 yaş arasındaki katılımcılardan ise yüzde 33’ü bu fikre sıcak bakıyor.
  • 35 ile 44 yaş arasındaki katılımcıların ise yüzde 25’i maaşını kripto para ile almak istiyor.
  • Buradan sorna rakamda ciddi bir düşme var. 45 ile 54 yaş arasında yüzde 12, 55 ile 64 yaş arasında ise oran yüzde 7, 65 yaş üstünde ise yüzde 5 oluyor.

Anket, kripto paralar ile yaş arasındaki ilgiyi ortaya koyan ve sizlerle geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Wells Fargo ve Gallup iş birliği ile gerçekleştirilen ankete de oldukça benziyor. O ankette de genç katılımcıların, kripto paralara kendilerinden biraz daha yaşlı insanlara kıyasla daha fazla ilgili duyduğu ortaya konmuştu.

Kripto para ile ödeme kabul edilmesi tamam ancak, kripto paraların volaliteleri insanları ciddi şekilde korkutuyor. Katılımcıların yüzde 37’si ödemelerinin bir kısmını –yüzde 20- kripto paralar ile almaya sıcak bakarken, %18’lik bir kısım ödemelerinin %40’ını kripto paralar ile almayı, bir diğer %18 ise %60’ı kripto paralar ile almayı tercih ettiğini belirtiyor.

Kripto paraların tamamının maaşını oluşturmasını isteyen kişilerin oranı ise yüzde 15.

NFL’de Maaşlar Kripto Parayla

Amerika’nın ve tüm dünyanın büyük keyifle takip ettiği spor organizasyonlarından birisi olan Amerikan Futbol Ligi (NFL) maaşları kripto paralar ile ödemeyi planlıyor.

FanChain tokenlerinin oyuncuların taraftarları ve hayranları tarafından kullanılacağı ve çeşitli içeriklere erişmenin ücretinin kripto paralar ile ödeneceği bu sistemin, oldukça yaygın olması umut ediliyor. Oyuncuların canlı yayınlar, sohbetler ya da çeşitli diğer içerikleri kendi kanallarında açarak hem hayranları ile etkileşime girip onlar ile daha iyi bağlar kurması, hem de bu sayede kripto para formatında para kazanması hedefleniyor.

Kripto para ile ödeme almak, gerçekten de bu ürünlerin gündelik hayattaki kullanımlarını arttırmaya yönelik yapılabilecek önemli bir hamle. Böylesi bir durumun yaygınlaşması demek, kripto paraların bir ticaret birimi olarak kullanılmasının önünü de açacaktır. Çünkü daha fazla insan kripto para ile ödeme almak isterse, çok daha fazla insan kripto paraları gündelik hayatında kullanmaya yanaşacaktır.

Ancak tabii ki bunun hayata geçebilmesi için uzun bir zamana ihtiyaç olduğu kesin. Yine de dijital çağda büyümüş bir genç nesil olduğu ve bu gençlerin kripto paralar ile kolaylıkla ‘başa çıkabileceği’ de akılda tutulması gereken bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz anketlerdeki olumlu rakamların, yıllar ilerledikçe artacağına olan inanç da, birçok otorite tarafından defaatle dile getiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment