Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ten Çalınan 1.5 Milyon Dolarlık Bitcoin’ler Harekete Geçtiler

Kripto para borsalarından Bitfinex’ten çalınan Bitcoin‘ler kısa süre önce yeniden harekete geçtiler.

Twitter’da kripto para işlemlerini takip etmek için oluşturulmuş Whale-alert.io adlı bir botun geçtiğimiz günlerde yakaladığı işlem son derece önemliydi. Çünkü bu işlem 2016 yılında Bitfinex’ten çalınan Bitcoin’lerin yeniden harekete geçtiğini gösteriyor.

Twitter’daki gönderileri baz alarak konuşacak olursak bu işlemlerin 7 Haziran tarihinde sabah saat 09:00 sularında yapıldığını söyleyebiliriz. Whale Alert’ün paylaştığı bilgilere göre bu işlemler toplamda 185 adet Bitcoin barındırıyordu ki bunun toplam değerinin 1.5 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Bitfinex’in pazarlama müdürü olan Anneka Dew tarafından yapılan açıklamalara göre bu işlemlerin şirketle herhangi bir ilişiği bulunmuyor.

Five out of six transactions of stolen funds from Bitfinex hack 2016 on June 7

Kripto para sektörünün en büyük isimlerinden olan Bitfinex 2016 yılında uğradığı hack saldırısı sonucunda 120 bin adet Bitcoin kaybetmişti. Yakın zamanda harekete geçen Bitcoin’lerin, çalınan toplam Bitcoin sayısının yüzde 0.15’ine denk geldiğini söylemek mümkün.

Bitfinex’ten çalınan Bitcoin’lerin o günkü toplam değeri yaklaşık 72 milyon dolar civarındaydı. Ancak bu Bitcoin’lerin değerini günümüz fiyatlarından hesaplayacak olursak toplam değerin 970 milyon doları aştığını söyleyebiliriz.

Bitfinex’ten çalınan Bitcoin’ler aslında ilk olarak bundan birkaç hafta önce, nisan ayının sonlarına doğru harekete geçmişlerdi. Bu hareketliliklerin tam olarak hangi sebeple yaşandığı henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment