Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-Çin Ticaret Savaşı Bitcoin Fiyatını 25 Bin Dolara Taşıyacak

Kripto para sektörünün ünlü analistlerinden birine göre Bitcoin fiyatı bu yılın sonlarına doğru 25 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir.

Ünlü Bitcoin yatırımcılarından Oliver Isaacs geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasının son zamanlarda yaşadığı gelişmeler hakkında konuştu. Piyasanın birkaç hafta önce yakaladığı çıkıştan bahseden Isaacs bunun yanı sıra Bitcoin’in geleceğini de değerlendirdi.

Piyasanın son zamanlarda yaşadığı yükselişin tek bir sebeple açıklanamayacağını söyleyen Isaacs bu performansın aslında birkaç farklı sebebe dayandığını belirtiyor. Kendisinin açıklamalarına göre Bitcoin fiyatının şu anki durumunu hem siyasi, hem teknolojik hem de yasal gelişmeler etkiliyorlar:

“Yakın zamanda yaşanan yükselişin ardında birkaç farklı sebep yatıyor. Jeopolitik, teknolojik ve yasal bazı sebepler var. Özellikle ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşının etkileri insanları Bitcoin’e yatırım yapmaya itiyor.”

Isaacs’in açıklamalarına göre insanlar Bitcoin’i artık güvenli bir liman olarak görmeye, başka bir deyişle dijital altın olarak görmeye başladılar. Isaacs’e göre bu durum Bitcoin fiyatı için oldukça olumlu bir gelişme.

Isaacs tüm bunların yanı sıra ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının piyasayı etkilemeye devam edeceğini vurguluyor. Isaacs’e göre bu iki ülke arasındaki gerginlik Bitcoin fiyatının yıl sonun kadar 25 bin dolar seviyesine çıkmasını dahi sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment