Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliğinin Yüzde 74’ü Yenilenebilir Enerji ile Yapılıyor

CoinShares tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Bitcoin madenciliğinin yüzde 74.1’i yenilenebilir enerji ile yapılıyor.

Kripto para şirketlerinden CoinShares geçtiğimiz günlerde kripto para madenciliğiyle ilgili yaptığı yıllık çalışmanın sonuçlarını yayınladı. Şirketin araştırmalarına göre günümüzde Bitcoin madenciliğinin yüzde 74.1’lik kısmı yenilenebilir enerji ile yapılıyor.

Günümüzdeki Bitcoin madencilerinin büyük bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarına yakın yerlerde çalışmayı tercih ettiğini belirten CoinShares, bu madencilerin kayda değer miktarda gelir elde ettiklerini de vurguluyor. Öyle ki şirket; şu anda kısmen eski sayılabilecek cihazlar kullanan madencilerin dahi gayet rahat şekilde kâr elde edebildiklerini belirtiyor.

Şu anki oranlara bakacak olursak Bitcoin madenciliği dünyada yenilenebilir enerjinin en yoğun şekilde kullanıldığı sektör olarak değerlendirilebilir. Yine de vurgulamak gerekiyor ki Bitcoin’de yenilenebilir enerji ile madencilik yapan kişilerin sayısında bir düşüş var gibi görünüyor. Şirketin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Kasım 2018’de yayınladığımız raporda tahmini yenilenebilir enerji oranının yüzde 77.8 olduğunu belirtmiştik.”

Şirket bunun yanı sıra Bitcoin ağındaki hash oranlarıyla da ilgili bir çalışma yaptı ve hash oranının geçtiğimiz yılın sonundan bu yana 40 EH/s’den 50 EH/s’ye yükseldiğini vurguladı. Bu artış oranının geçtiğimiz son beş yıldaki oranlara benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment