Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genç Nesil Yatırımcılar Altın Yerine Bitcoin’i Tercih Edebilirler

Grayscale tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre genç nesil yatırımcılar artık altından ziyade Bitcoin gibi varlıklara yöneliyor olabilirler.

Kripto para sektörüyle ilgili çeşitli araştırmalar yapan Grayscale, Bitcoin ile ilgili yeni bir araştırmaya daha imza attı. Şirket bu seferki araştırmasında eski ve yeni nesil yatırımcıların altın ve Bitcoin gibi varlıklara karşı sergiledikleri tutumu kıyasladı.

Şirket öncelikle insanların şu ana dek alışveriş yapmak için neler kullandıklarından, alışveriş metodunun zamanla ne gibi değişimler gösterdiğinden ve insan medeniyetinin bu süreç boyunca ne yönde ilerlediğinden bahsediyor. Grayscale’in araştırmalarına göre insanlar tarih boyunca “para” niyetine kullandıkları şeyde yedi ana özellik aradılar: Enderlik, doğrulanabilirlik, sağlamlık, taşınabilirlik, bölünebilirlik, takas edilebilirlik ve tanınırlık.

Grayscale’in yayınladığı rapora göre itibari paralar bu alanlarda altına kıyasla daha iyi oldukları için altının yerini almayı başardılar. Böylece altın alışverişte kullanılan bir varlık olmaktan çıkıp insanların zorlu durumlarda sığınabilecekleri güvenli bir liman haline gelmeye başladı. Ancak şirket altının bu pozisyonunu da kaybedebileceğini düşünüyor.

MONEY MARKET EFFICIENCY COMPARISON: BITCOIN VS. GOLD

Kaynak: Grayscale

Taşınabilirlik, bölünebilirilk, merkezsizlik, hız, doğrulanabilirlik gibi alanlarda Bitcoin ile altını kıyaslayan Grayscale pek çok alanda Bitcoin’in önde olduğu sonucuna varıyor. Şirket bu verileri göz önüne alarak genç neslin zamanla altından Bitcoin’e geçiş yapmaya başlayabileceğini söylüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment