Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Keiser: Facebook’un Kripto Parası XRP’yi Bitirecek

Facebook’un çıkaracağı yeni kripto para sektörün gündemini belirlemeye devam ediyor. Lider sosyal medya şirketinin bu alanda yaptığı çalışmalara hız vermesinin ardından konuyla ilgili yapılan yorumların dozajı da artış gösteriyor.

Facebook’un çıkaracağı ve adının GlobalCoin olacağı beliritilen proje ile ilgili son olarak konuşan isim ise ünlü Bitcoin boğası Max Keiser oldu.

Keiser, Facebook’un çıkaracağı bu kripto paranın başta XRP olmak üzere birçok alt koine duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracağını ve bu projelerin var olmak için bir sebebinin kalmayacağını iddia etti. Keiser, şöyle konuştu:

”Facebook, global bir stabil kripto para çıkarıyor. Bu tarz bir proje, yüzlerce alt koini adeta taca çıkartacaktır. Bunların arasında XRP de olacak. Bu projenin, bazı alt koinlerin hakimiyetine parsiyel olarak son vermesini bekliyorum. Aynı zamanda Facebook’un çıkaracağı bu kripto paranın Bitcoin fiyatına da çok olumlu bir etki yapması muhtemel.”

Facebook’un kişiden kişiye ödeme metodu olarak piyasaya sürmeyi planladığı Globalcoin, mikro gönderimler yapmak için de kullanılacak. Bu da hızlı ve ucuz para gönderimi vaad eden ve bunu işin temeline yerleştiren XRP ve Litecoin gibi birçok projeyi baskı altına alacak.

Keiser, Bitcoin’in itibari paradan ziyade altın ile mücadele ettiğini söylerken, bu sebeple de bu projenin Bitcoin’e olumlu yansıyacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ahmet
    Posted 10 Haziran 2019 - 09:46 09:46

    ‘Parsiyel’ olarak son verecekmiş. Ditek İngilizcesini koysaydınız keşke makalenin. Partially=kısmen yazmak çok mu zor geldi.

Leave a comment