Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ten Çalınan Milyar Dolarlık Bitcoin’i Aklayan Çiftten ABD ile Anlaşma!

Bitfinex’den çalınan milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin’i (BTC) aklamakla suçlanan fenomen çift, mahkeme nezdinde bir itiraf anlaşmasını kabul etti.

Bitfinex, kripto para tarihinin en büyük hack olaylarından biri olarak anılan 2016 yılındaki saldırıda şu anki değeri milyar dolarlara ulaşan kripto paranın çalınmasına tanıklık etmişti. Bu saldırının soruşturması zaman içerisinde genişletildi ve uluslararası bir cadı avına döndü.

Soruşturmalar kapsamında, 2022 yılında tutuklanan Heather “Razzlekhan” Morgan ve Ilya Lichtenstein adlı çift Bitfinex’den çalınan varlıkları aklamakla suçlanmıştı. Yaşanan son gelişmelere göre çift, ABD makamlarıyla bir itiraf anlaşması yapmayı kabul etti.

Anlaşma kapsamında Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan ağustos ayının başında bir savunma duruşmasına katılacaklar. Mahkeme belgelerine göre federal savcılar, çiftin büyük jüri tarafından bilinen ve bilinmeyen diğer kişilerle komplo kurduğunu iddia ediyor.

Sosyal medya üzerindeki dikkat çeken videolarıyla gündeme gelen ve geçen sene tutuklanan çift, yaklaşık 25.000 BTC‘yi aklamakla suçlanmıştı. Bununla birlikte 2016‘da Bitfinex’den çalınan yaklaşık 3,5 milyar dolar değerindeki başka 94.000 BTC‘ye erişimleri olduğu iddia edildi. Bu itiraf anlaşmasının kripto para tarihindeki en büyük hack vakasına büyük ölçüde ışık tutması bekleniyor.

Bitfinex, Temmuz başında yaptığı bir açıklamada 2016 yılında çalınan varlıkların 314 bin dolarının ABD’li kurumlar sayesinde kurtarıldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!