Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ten Yeni Merkezi Olmayan Borsa: EOSFinex

Kripto para borsası Bitfinex, yaptığı açıklama ile yüksek performanslı ve merkezi olmayan kripto para borsası olarak tasarlanan Eosfinex’in beta versiyonunun 26 Eylül tarihinde Londra’da düzenlenecek bir lansman ile tanıtılacağını duyurdu.

Bitfinex ve EOS hatırlanacağı üzere bundan yaklaşık 7 ay kadar önce, Şubat’ta, bu borsanın yapılması için çalışmalara başlamıştı. EOSFinex’in kurulumundan itibaren ilk başta EOS/USD, BTC/USD ve ETH/USD paritelerini destekelyeceği belirtildi. Ancak daha sonra bu opsiyon sayısı artacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar söylendi:

”Borsa kontratı flexible olacak ve bu noktada yeni pariteler ekleme şansı doğacak.”

Kaliteli bir borsanın sahip olacağı hemen her özelliği (market, limit, post-only emirler gibi) bünyesinde barındırması beklenen borsa, merkezi olmayan borsa sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

EOSFinex’in temel üç sac ayağı üzerinde duracağını açıklayan Bitfinex bunların ise merkezi olmama, güven ve performans olacağını belirtti. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

”Gerçekten merkezi olmayan bir deneyim istiyorsanız, yapmanız gereken şey güvenilir bir platform olmaktır. Artık biz de, EOSFinex ile birlikte kişiden kişiye borsa deneyimini sunmak ve bunu da hesap verebilen ve şeffaf bir yapıda ortaya koymak istiyoruz.”

Hesap verilebilir kısmı, bu lansmanın belki de Bitfinex için en önemli tarafını oluşturuyor. Tether ile arasında organik bağ olduğu iddia edilen ve kripto para piyasalarında birçok kez spekülasyona maruz kalan Bitfinex, bu durumdan ötürü çok fazla şekilde eleştiri almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment