Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitget’ten Solana ETF Başvurusuna Bakış: Ekosistem Tokenları da Yükselişte!

Bitget araştırma analisti, Solana ETF başvurusunun kendisi ile birlikte peşinden tokenları da yükselişe sürüklediğini belirtti. 

Bitget’in araştırma analisti Ryan Lee, VanEck tarafından yapılan ilk Solana ETF’si başvurusu sonrasında 27 Haziran tarihli Bitget verilerinin SOL ekosisteminde tüm sektör için %9 ve trader sayısında %30 ile toplu bir yükseliş gösterdiğini belirtti. 

Analist yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

SOL tokeni %8 yükseldi ve trader sayısında ise %65 artış gözlendi. Birden fazla Solana Memecoin’i de bu artıştan faydalandı ve BOME fiyatında %15, trader sayısında %80 ve WEN fiyatında %15,5, trader sayısında ise %25 artış gözlendi.

Solana Bitcoin ve Ethereum’dan sonra 3. olabilir

Solana’nın Bitcoin ve Ethereum‘dan sonra ETF onayı alan 3. kripto para olabileceği vurgulandı. Ryal Lee, “2024’ün başında 1,3 milyar dolar olan TVL’sinden %346 artış görerek 4,5 milyar dolara yükselmesi ile birlikte, Solana’nın DeFi ekosistemi hızla büyüyor. Bu büyüme ağırlıklı olarak JITO, Jupiter, Kamino, Marginfi ve Drift gibi Solana ekosistemi projelerinin yoğun lansman programından kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Solana’nın arkasındaki vakıf olan Solana Foundation’un zincir ve ürünler konusunda yenilikçi adımlar attığını belirten Lee, Solana ekosistemi artık Solana blockchain’i, Solana cep telefonları, SDK’lar ve yakın zamanda lansmanı yapılan Solana Blink’lerini içerdiğini dile getirdi. 

Söz konusu hizmet ve ürünlerin Solana’nın geniş çaplı benimsenmesinde artışa neden olduğunu vurgulayan analist, Solana’nın günlük 1,3 milyon aktif adresi bulunduğunu bu sayede üst sıralarda yer aldığını belirtti.

Solana’nın meme ekosisteminin kendine has avantajları var

Söz konusu araştırmada, Solana kurucularının meme projelerini açıkça desteklediğini belirtilirken Jupiter gibi lider DEX’lerin, MEME projelerinin inkübasyonu ve lansmanı için aktif olarak katılım sağladığı ve topluluklarına kapsamlı airdroplar sunarak geniş çaplı destek gördüğü vurgulanıyor.

Bu destekleyici atmosferin, pump.fun gibi projelerin büyümesini sağladığı ve Solana’nın blockchain endüstrisindeki çeşitli gelişme potansiyelini öne çıkardığı ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!