Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitGo, Dev Yatırımcılara Depolama Çözümü Sunuyor

Görünüşe göre Wall Street’in dev firmalarının elinde Bitcoin depolamak ve onun güvenliğini sağlamak için yeni opsiyonlar olacak.

Palo Alto destekli bir girişim olan BitGo, kurumsal yatırımcıların faydalanmasını umduğu yeni bir modelinin tanıtımını Pazar günü yayınladığı bir metin ile yaparken; özellikle Bitcoin korunmasının ve depolanmasının önünü açacak bu hizmetin; birçok Wall Street devinin ilgisini çektiği iddia edildi.

BitGo, hatırlanacağı üzere yine bu tarz hizmetleri veren önemli bir firma olan ve hatta bu alanda lisansı da bulunan Kingdom Trust isimli firmayı, Ocak ayında satın alırken; şirketin bu yeni hamlesinin o satın alım dönemindeki olayların da bir devamı olduğu, kripto para kulislerinde konuşulan bir diğer konu.

BitGo’nun satın alım işlemi henüz resmi olarak tamamlanmasa da, şirket bu alanda çabuk hareket ederek beğeni kazandı.

BitGo’nun ürün geliştirme departmanı başkanı Tracy Olsen tanıtımın ardından yaptığı açıklamada; yeni çıkacak ürünün geniş spektrumda bir müşteri portföyüne hizmet vereceğini belirtirken, şunları söyledi:

”Kripto paralar ile ilgilenen ve ona yatırım yapmak isteyen birçok büyük isim olduğunu son dönemde sıklıkla duyuyoruz. Fakat bunlarla birlikte küçük hedge fonları da var. Bunlar da bu tarz hizmetler istiyor. Güvenlik, koruma ve depolama hizmetlerini talep ediyorlar ve bu noktada BitGo olarak devreye biz giriyoruz.”

BitGo’nun üç farklı hizmet tipini de ürün ile birlikte müşteriye sunması bekleniyor. Bunlardan birinicisinde şirket; Kingdom Trust aracılığı ile depolama ve güvenlik hizmeti verecekken; ikinci tip hizmette ise, daha büyük yatırım firmaları hedef alınacak. Burada müşterilerin cüzdanlarını internet olsun olmasın yönetebilmelerinin önü açılacak. Üçüncü tip hizmet ise self-managed olarak adlandırılan ve firmaların kendi denetimlerini kendilerinin yapmasına aracılık eden bir servis.

Bazı müşterilerin cüzdanlarını çeşitli kaygılar sebebiyle kendileri dışında kimsenin kontrol etmesini istemediğini ve bu müşterilerin bu konuda çeşitli haklı çekinceleri olduğunu da belirten Olsen; bunun yanı sıra bir müşteri tipinin de bu işler ile ilgilenmesi için direkt olarak BitGo’yu seçtiğini belirtti.

Her müşteri tipine ve her müşterinin özel isteğine göre şekil alabilecek çözümler sunduklarını belirten Olsen; BitGo olarak bu alanda kendilerine bir hayli fazla güvendiklerini de sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Müşteri ve basın ilişkileri konusuna da değinen Olsen, BitGo olarak hiçbir zaman portföylerinde güvence altında bulunan miktar ile ilgili açıklama yapmayacaklarını belirtirken; yine de şirketin bünyesindeki cüzdanların hayli büyük bir yer kapladığını da belirtti. Olsen, tüm Bitcoin gönderimlerinin yüzde 15’inin BitGo kontrolündeki cüzdanlar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

BitGo Daha da Gelişecek

BitGo’nun hizmetleri noktasında işlerinin daha bitmediğini belirten Olsen, daha büyük gelişmeler ve güncellemeler ile yola devam etmek istediklerini ifade etti.

Olsen, BitGo’nun şu anda bu hizmeti tam 20 farklı kripto para için verdiğini hatırlatırken; şirket olarak 2018 yılındaki ana hedeflerinden birinin de bu sayıyı arttırmak olduğunu belirtti. Olsen, ”Müşteri portföyümüz genişledikçe, çok daha geniş spektrumda koinler için bu hizmetleri almak isteyen insanlar ortaya çıktı. Biz de her bir talebi piyasa şartları ölçüsünde değerlendiriyor ve buna göre öncelik sıramızı oluşturuyoruz. Şirket olarak ana hedefimiz hizmet verdiğimiz koin sayısını -ki şu anda 20- daha da arttırmak.” dedi.

Başlangıçta yola sadece Bitcoin için çıkan BitGo’nun gösterdiği bu gelişim ve değişim; birçoklarının takdirini kazanırken; şirket artık çeşitli hedge fonlarından borsalara kadar uzanan bir yelpazedeki insanlara hizmet veriyor ve birçok değişik protokolü de destekleme yolunda son sürat ilerlemeye devam ediyor.

Olsen’e göre yakın gelecekte birçok kurumsal firma da yeni yeni oluşmaya başlayan bu trendi takip edecek ve bu artan istek; BitGo’nun iş alanın daha da genişlemesine öncülük edecek. Birçok büyük firmanın sadece Bitcoin’e değil, Ripple ve Ethereum gibi kripto paralara da ilgi duyduğunu belirten Olsen; bu durumun giderek artacağına inandığını da belirtti.

Hedef Wall Street

BitGo, birçok kripto para girişimi arasından iş portföyünü Wall Street’e uzatmayı başaran ender firmalardan biri olmayı başarmış durumda. Goldman Sachs’ın kripto para masası açacağı haberlerinin piyasaya çıkmasının ardından; diğer büyük Wall Street devlerinin de piyasaya girmesi an meselesi olarak değerlendiriliyor. Şu aşamada gerek yatırım, gerekse de bu tarz hizmetler henüz tepe noktasına ulaşmasa da, BitGo’nun sektörde başardıkları ve vizyonu, bu soruna çözüm olacak gibi görünüyor.

Sadece BitGo değil; sektörün iki büyük firması Ledger ve Coinbase de, çevrim dışı depolama sistemlerini gerek bireysel gerekse de kurumsal müşterilerine sunuyor. Olsen, şu aşamada kripto paraların bazıların gözündeki itibarının kendilerini ve rakiplerini zor duruma soktuğunu belirtirken; zaman içinde bu algının kırılacağına inandığını belirtti ve şunları söyledi:

”Hala bazı insanlarda kripto paralar birer yer altı faaliyet aracıdır gibi bir algı var ve bunu yıkmak zaman alacak. Ancak yavaş yavaş bu konuda olumlu adımlar atıldığını görüyorum ve bu çok sevindirici. Umarım en kısa sürede herkes; Bitcoin ve kripto paraları birer meşru bir yatırım aracı olarak görecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment