Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Milyon Dolarlık Bitcoin Çalmak İsteyen 5 Kişi Yakalandı

Amerika’da gerçekleşen ve sonucunda 1 milyon dolar değerinde Bitcoin’in çalınmaya çalışıldığı hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen 5 kişi tutuklandı.

Amerika’nın Georgia eyaletinde gerçekleşen olayda, bir eve girerek zor kullanma yolu ile 1 milyon dolar değerinde Bitcoin çalmaya çalışan 5 kişi, Forysth Country polis ekipleri tarafından yakalandı. Bölgede yer alan bir eve girerek 1 milyon dolar değerinde Bitcoin’i çalmaya teşebbüs eden hırsızlar; 4 ayı aşan bir soruşturma sürecinin ardından yakalandı.

Bundan 4 ay önce, 2018’in başlarında, Forysth Country polis ekipleri; bir otelde 4 kişiyi uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiası ile göz altına almıştı. Ellerinde lateks eldiven, ses kayıt cihazı ve çeşitli ekipmanlar bulunan 4 kişi, daha sonra yeterli delil bulunamadığı gerekçesi ile 29 Ocak günü ceza evinden yollanmıştı.

Ancak daha sonra soruşturma derinleştirildiğinde ise bambaşka bir gerçek ortaya çıktı. O dönemde polisin uyuşturucu kaçırdıkları iddiası ile göz altına aldığı 4 kişinin aslında bir semt sakinin evine girip onun Bitcoin’lerini çalma hazırlığında olduğu iddia edilirken, ismi geçen 4 kişi; Trivette Adams, Matthew Schwartz, Jacob South ve Michael McDermont’un planladığı işin bambaşka olduğu belirtildi.

Residential Strong Arm Robbery

Suç çetesinin ki üyesi Adams ve McDermont, bölge yakınındaki Hartsfield Jackson hava alanında uçağa binmek üzere iken yakalanırken; McDermont’un polisten kaçmak için hava alanını birbirine kattığı ancak yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından hırsızın ele geçirildiği belirtildi.

Çetenin diğer iki üyesi South ve Schwartz ise diğer iki arkadaşlarının yapamadığını yapıp, Atlanta’dan uçak ile kaçmayı başardı ancak Chicago’da büyük suçlarla mücadele şubesinden tecrübeli iki dedektif; Chicago Polis Departmanı’nın da yardımı ile ikiliyi yakalamayı başardı.

Çetenin 5. ve son üyesi olan Illinois sakini Justion Ellison da 11 Mayıs tarihinde ele geçirildi.

Polis ekiplerinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Pflurgerville, Texas’ta ikamet eden 20 yaşındaki Trivette Adams, Norcross’dan 21 yaşındaki Robert South, Hesperia California’da ikamet eden 18 yaşındaki Matthew Schwartz, Michael Mc Dermott ve Justin Ellioson zor kullanarak soygun yapma ve yasalara karşı gelme suçlarından dolayı tutuklanmış ve ceza evine gönderilmiştir. Sanıkların yargılaması ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.”

Bu başarısızlık ile sonuçlanan hırsızlık girişimi; akıllara bir kez daha Bitcoin ve diğer kripto paraların ne koşullarda saklanmaları gerektiği sorusunu getirdi. Özellikle yüklü miktarda Bitcoin sahipleri bu konuda daha dikkatli olmak durumunda. Birçok kez de dile getirildiği gibi; özel şifreleri kesinlikle çevrim dışı bir platformda ve kimsenin bilemeyeceği, bulamayacağı bir yerde muhafaza etmek; en mantıklı çözüm yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment