Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group, Yeni Fiyatlandırma Endeksi ile Düzenlenmiş Ethereum Vadeli Işlemlerinin Önünü Açtı

Dünyanın en büyük türev borsalarından biri olan CME Group, en sonunda bir ethereum vadeli işlem  ürününü listelemek üzere adım atmaya hazırlanıyor.

Chicago merkezli borsa, pazartesi günü ETH / USD işlem çiftleri için standardize edilmiş ve denetlenmiş fiyatlandırma verileri sağlayacak olan bir Ether Referans Oranı, Ether Gerçek Zaman Endeksi ve bir de günlük gösterge fiyatı oluşturmak adına bir grup büyük kripto para birimi borsası ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

CME Group’un genel müdürlük hizmetleri ve alternatif yatırımlar sorumlusu Tim McCourt, “Ether Referans Oranı ve Gerçek Zaman Endeksi, bu pazarın değişen ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.” dedi ve ekledi: “Fiyat şeffaflığı ve güvenilir bir fiyat referans kaynağı sağlamak, ethereum kullanıcılarına yönelik önemli bir gelişme.”

Hem Ether Referans Oranı hem de Ether Gerçek Zaman Endeksi, geçtiğimiz hafta ilk düzenlenmiş ethereum futures ürününü piyasaya süren İngiltere merkezli borsa platformu Crypto Facilities tarafından hesaplanacak. Fiyatlandırma verileri ise iki kripto para borsasından sağlanacak: San Francisco merkezli Kraken ve Lüksemburg merkezli Bitstamp.

Crypto Facilities CEO’su Dr. Timo Schlaefer, “En büyük ikinci kripto para birimi olan Ether, 2017’de inanılmaz bir edinim ve büyüme deneyimi yaşayarak akıllı sözleşmeler için önde gelen bir blockchain’e dönüştü. Güvenilir bir referans oranı ve gerçek zamanlı ETH / USD fiyatı sağlayarak ethereum ağı etrafında gelişen güçlü topluluğa katkıda bulunmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu hamle, geçtiğimiz aralık ayında ilk uzun vadeli kripto para ürününü piyasaya süren CME’nin, nihayetinde kendi ticaret platformunda ilk ethereum futures’ı listelemesinin yolunu açıyor. Bu, kurumsal yatırımcılara söz konusu yeni nesil varlık sınıfına daha fazla rastlama olanağı sağlayacak ve kripto para madenciliğinden elde edilen kazançları daha etkin bir şekilde koruma imkanı sunacak.

CCN’in bildirdiği üzere, CME Group 2016’da, önde gelen kripto para biriminden uzun vadeli bir ürünü listesine alan en büyük ikinci Amerikan borsası olmadan bir yıl önce, bitcoin için de bir referans oranı ve fiyat endeksi başlatmıştı.

CME’nin bitcoin futures ürünü, lansmanından bu yana işlem hacminde kademeli bir artış kaydetti ve bu piyasa, tek bir işlem seansı sırasında 500 milyon dolarlık bir hacme sahip oldu.

Bununla birlikte, Federal Rezerv araştırmacılarının yakın tarihli bir raporda belirttiği gibi, bu ürünün piyasaya sürülmesi de bitcoin fiyatındaki keskin düşüşte etkili oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment