Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mitsubishi, Standard Chartered ve Krungsri’nin Pilot Ödemeleri, RippleNet’le Singapur’dan Tayland’a Aktarıldı

Mitsubishi Corporation, Standard Chartered ve MUFG Bank’ın Tayland uzantısı Ayudhya Bankası (Krungsri), Singapur ve Tayland arasında xCurrent vasıtasıyla yürütülen ortak bir pilot ödeme testini duyurdu.

RippleNet’in üretim hacmi katlanarak büyümeye devam ederken, Mitsubishi’nin varlığı bu pilot testi önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Şirket, tıpkı Fortune 500 listesindeki emsalleri gibi global likidite yönetimine yönelik daha hızlı, şeffaf ve takip edilmesi kolay çözümler arıyor.

Birçok çok uluslu şirket, dünya çapında likidite tamponları yaratmak zorunda kalıyor ve bu da onları boş para havuzlarında oturmaya mecbur bırakıyor. Bu hareketsiz sermaye, yabancı borsalara, karşı taraf ve sahtecilik risklerine, üstüne de idari yüklere maruz kalıyor, söz konusu kuruluşlar için sınır ötesi ödemeleri daha da karmaşıklaştırıyor.

Pilot işlemin amacı, bağımsız bankalar arası yüksek hızlı sınır ötesi ödemeler gerçekleştirmenin geçerliliğini açıklamak olarak belirlenmişti. Global ticaret seviyesi arttıkça küçük kuruluşlar da sınır ötesi para transferlerinde zorluklarla karşılaşmaya başlamıştı. Bu küçük şirketler, günümüz ödeme ağlarında kendilerini bekleyen görünmez tuzak çukurlarıyla baş edebilmek için yeterli kaynak ve tecrübeye sahip değillerdi.

Sonuç olarak, adeta sınır ötesi havale işlemlerinde fintech’e yönelen tüketici piyasası gibi, giderek daha fazla kuruluş global ödeme konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak adına fintech üreticilerini tercih etmeye başlıyor. Şirketler, rekabetçiliklerini korumak için de Ripple’ın blockchain destekli çözüm servisleri gibi yeni teknolojilere adapte oluyor.

Kaynak: Ripple

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment