Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Restoranlarda Ödeme Noktası Açıyor

Kore menşeili kripto borsası Bithumb ülkedeki kripto adaptasyonunu hızlandırmak adına perakende kiosk sektörüne giriyor. Sipariş alabilecek ve ödeme yapılabilecek bu kiosklar restoranlara ve kafelere müşterilerin menüyü incelemesi ve yemek siparişi vermesi için yerleştirilecek. Kripto para da bir ödeme seçeneği olarak kiosklarda bulunacak.

Bithumb’ın Yeni Girişimi

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb Çarşamba günü ”Touch B” adını verdikleri sistemle kiosk sektörüne girdiklerini bildirdi. Kiosku insansız sipariş ve ödeme sistemi olarak tanımlayan Yonhap haberinde:

”Bithumb ‘Touch B’ markası altında kiosk üreticileriyle anlaşarak yiyecek ve içecek dükkanlarına, küçük restoranlara ve kafelere kiosk temin etmeyi planlıyor.” şeklinde belirtti.

Bithumb ayrıca konuyla ilgili:

”Küçük işletme sahiplerine azımsanmayacak faydanın yanında düşük masraf sağlamak adına kiosk sektörüne giriş yapmamız düşünülmüş bir hareket. Blockchain teknolojisine dayanan birçok sektörde küçük şirketlere ortaklığımız boyunca çözümler üretmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güney Kore’de kiosk kullanarak yemek siparişi vermek oldukça yaygın. Bithumb Şubat ayında içlerinde Unos Pay, Tros Systems ve I’m U’nun da olduğu bazı kiosk firmalarıyla ”küçük restoranlar, kafeler ve küçük işletmeler için en uygun hale getirilmiş kioskları sağlamak için” ortaklık kurdu. Dahası, firma endüstri oranının %10 daha altında bir kiralama ücreti de sunmayı planlıyor. Bithumb’ın duyurusunda ayrıca:

”Bu KOBİ’lerin masraflarını azaltırken satışları arttırmalarına ve dükkan içi uygulamaları daha verimli sağlamalarına yardımcı olacak. Kiosk dokunmatik ekran, grafik ve iletişim fonksiyonlarını barındıran multimedya bir cihazdır. İnsansız bir bilgilendirme ve kılavuzluk sistemi olan kiosklar kullanıcılara verimli bilgiler ve basitleştirilmiş bir ödeme sunar.”

Bithumb ayrıca kioskların ödeme seçeneklerine kripto parayı da eklemeyi planlıyor. Firma kiosk işinin tüm vadettikleri arasında bir sinerji yaratacağına da inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment