Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KODAKCoin’den Destekçilerine Uyarı

Yaklaşan KODAKCoin satışına yönelik yayınlanan yeni rapor, destekçilerini ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tokeni bir menkul kıymet sayması halinde kaydadeğer ticari kısıtlamalarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıyor.

Zamane fotoğrafçılık devinin marka ismini kullanan KODAKCoin, WENN Digital firması tarafından geliştiriliyor ve yeni bir dijital haklar yönetimi platformunun bir parçasını oluşturacak. Token ayrıca Simple Agreements for Future Tokens (SAFT) (Gelecek Tokenler için Basit Anlaşmalar) yoluyla satılacak.

Yaptıkları uzun açıklama WENN Digital KODAKCoin’i ”kamuya yararlı token” olarak ortaya koyacağını belirtti, bu da en azından teoride tokenin SEC standartlarına göre menkul kıymet sayılmasını engelleyebilir fakat düzenleyici yine de farklı bir saptamada bulunabilir.

”WENN Digital KODAKCoin’in SAFT altında ”menkul kıymet tokeni” yerine ”kamuya yararlı token” olarak sınıflandırılarak çıkarılmasını hedeflese de KODAKCoin’in SAFT altında basımından evvel WENN Digital tokenin durumuyla ilgili öyle ya da böyle nihai bir karar vermek zorunda kalacaktır. Buna binaen WENN Digital ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu personelinden resmi ya da gayriresmi girdi almak isteyebilir. Son tahlilde KODAKCoin, Menkul Kıymetler Yasası uyarınca menkul kıymet sayılırsa ve yasadan muafiyet söz konusu olmazsa, satışı ve transferi konusunda ciddi kısıtlamalara tabi olacaktır. ”

Bu önemli bir açıklama olarak ele alınabilir zira SEC şu anda ICO’lara dair yaptığı geniş araştırma kapsamında SAFT’ı da derinlemesine inceliyor.

Görünüşe göre halihazırda geciktirilmiş olan satışın kesin tarihi şimdilik belli değil ve resmi raporunda da buna dair herhangi bir güncel bilgi bulunmuyor. Projenin resmi sayfasında 5 Şubat’ta yapılan bir gönderi ICO’nun ”son hızla ilerlemekte olduğunu” bildiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment