Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arizona’da Bitcoin ile Vergi Ödemelerine Büyük Güven Oyu

Arizona Temsilciler Meclisi üyesi bir komite tarafından eyalet sakinlerinin vergi yükümlülüklerini bitcoin ile ödemesine yönelik yasa tasarısının onaylanmasını teklif etti.

Kamu kayıtlarına göre meclisin bütçe ve vergilerden sorumlu komitesi Ways and Means Committee yasa tarihini 7 Mart’a çekmişti. Kanun teklifi tüm meclis üyeleri oylamaya sunana kadar karara bağlanmayacak olsa da, onaylamalara bakılırsa teklifin imzalanmak üzere valiye gönderilme ihtimali, dolayısıyla da kanunlaşma ihtimali yüksek.

Arizona’daki kanun yapıcıların bu yasa fikrini ilk olarak Ocak ayında gündeme getirdiği Koinbülteni’nin daha önceki bir haberinde duyurulmuştu.  Kabul edilmesi durumunda eyalet sakinleri vergi ve cezalarını bitcoin veya herhangi bir kripto para kullanarak ödeyebilecek. Sürece ilişkin ayrıntıların uzun vadede belirlenmesi beklenirken, Gelir Dairesi Başkanlığı’nın kripto para birimini kısa süre içinde ABD dolarına çevirmesi gerekiyor.

8 Şubat’ta Arizona Eyalet Senatosu’nda 13’e karşı 16 oy alan tasarının bir hafta sonrasında ise meclise sevk edildiği biliniyor.

Eğer yasa tasarısı kanunlaşırsa, Arizona ABD’nin vergi ödemeleri için kripto paraları kabul eden ilk eyaleti olacak. Ancak, Arizona’dan sonra Illinois ve Georgia eyaletlerinde de benzer yasa tasarılarının gündemde olduğu daha önce Koinbülteni’nde yayınlanmıştı, tasarıların aynı desteği alıp almayacağı ise merak konusu.

Sponsorlardan biri yasa tasarısının Arizona’yı teknolojiye kolayca adapte olabilen bir yer haline getirmek üzere daha büyük bir plana dahil edilebileceği görüşünde.

Arizona Eyalet Temsilcisi Jeff Weninger ise konuya dair görüşlerini geçtiğimiz ay Fox News’e verdiği röportajında şöyle belirtmişti:

Her ne kadar aynı şeyleri duymaktan sıkılsak da, bu tasarı şüphesiz ABD’deki herkese ve muhtemelen tüm dünyaya Arizona’nın gelecekte blockchain ve dijital para teknolojileri için önemli merkezlerden biri olacağına işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment