Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ant Creek : Bitmain ABD’de Sessizce Madencilik Tesisi Mi Kuruyor?

Kamuya açık birtakım kaynaklara göre Pekin merkezli Bitmain Technologies’in Washington’da “Ant Creek” adında bir veri tesisi kurduğu iddia ediliyor.

Bitmain Sessiz Sedasız Neler Çeviriyor?

Madencilik şirketi ve cihaz üreticisi Bitmain, Washington eyaletindeki Port Walla Walla‘nın yakınında bir çeşit veri tesisi kurmaya başlamış gibi görünüyor. Kayıt belgelerine göre Ant Creek LLC, Washington merkezli bir şirket ve 28 Haziran 2017‘de LLC olarak çoktan kayıt altına alınmış. Kar amacı güden Washington şirketinin kaydı Jihan Wu‘nun adına yapılmış.

Washington eyaleti ucuz elektrik fiyatları nedeniyle son birkaç aydır faiz artırımı yaşamıştı. Washington Seattle‘dan üç saat süren Wenatchee adındaki küçük bir kasaba ise adeta maden merkez üssü haline geldi. İddiaya göre küçük kasaba bir düzine madenciye ev sahipliği yapıyor. Washinton’daki Chelan da bu alanda madencilik faaliyetlerini düzenlemeyi düşünüyor.

Ant Creek Tam Zamanlı İşlerde Milyonlar Vaat Ediyor

Bitmain’in Ant Creek’i ile ilgili olarak Walla Walla’nın İcra Direktörü Patrick Reay, bölgesel yayın organı Union Bulletin‘e Ant Creek ile yaklaşık 6 aydır çalıştığını ve oluşturulan tesisin bir “Blockchain Tesisi” olduğunu söyledi. Port Walla Walla kasabası, iki sanayi parkı arasındaki 40 dönümlük araziyi kiralamayı düşünüyor. Yerel haberlere ve bürokratlara göre “Bitcoin Madenciliği” projesi özel gelirde 7 – 10 milyon dolar üretiyor ve 15 – 20 tam zamanlı iş imkanı oluşturuyor.

Reay bir röportajda : ” Amacımız, kazançlı bir değer ve iş yaratmak. ” dedi.

Bitmain Technologies aynı zamanda bu yıl içerisinde Kanada ve İsviçre‘de de stratejik tesisler oluşturmaya başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment