Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika’nın Illinois Eyaleti Vergi Ödemeleri İçin Kripto Bir Çözüm Planlıyor

Illinois’daki devlet adamları, eyalet sakinlerinin kripto para birimleri ile vergi ödemeleri yapmalarını sağlayacak yeni bir tasarı üzerinde durmaktalar.

Bu girişim ile birlikte Illinois bu yıl içerisinde kripto lehine kanun çıkarmayı planlayan veya bir yasa tasarısına sahip olan (ki bu tasarı Şubat ayına kadar daha önce hiç duyulmamıştı) ve sayıları gitgide artmakta olan ABD eyaletleri arasında 3. eyalet olmuş olacak. Bu trend geçtiğimiz Ocak ayında Arizona ile başlayıp onu takip eden ayda Georgia’nın da katılmasıyla daha da hızlandı.

Illinois’un çıkarmış olduğu 5335 sayılı yasa tasarısında:

“Kanun tarafından daha önce tanımlanmış diğer ödeme yöntemlerine ek olarak, devlet tarafından konulan bütün vergilerin ödemesinin kurumlar tarafından kabul edilmesi ve ödemelerin idareci kurumlar tarafından kripto para birimi cinsinden kabul edilmesi.”

Millet vekili Michael J. Zalewski‘nin sunmuş olduğu yasa tasarısı ve 15 Şubat tarihinde gönderdiği yasa tasarısı ana hatlarıyla daha önceden sunulmuş olan “vergi kurumlarının kripto para birimlerini kabul etmesi” ve “ödemelerin bir gün içerisinde Amerikan dolarına çevrilmesi”ni kapsayan diğer iki teklife bir çok benzerlik göstermekte.

Devlet kayıtlarına göre yasa tasarısı 5 Mart itibari ile müzakerelere başlanması üzerine Illinois Gelir İdaresi ve Maliye komitesine gönderildi.

Georgia’daki yasa tasarısının ise Arizona’da yoplamış olduğu ilgiyi burada da toplayıp toplayamayacağı halen kesin olarak belli değil. Daha önce Koinbülteni‘nde yapılan bir haberde Arizona senatosunun 4’e 3′lük bir sonuç ile yasa tasarısının senatodan geçtiğini duyurmuştuk. Bu yasa tasarısı halen Temsilciler meclisinde enine boyuna incelenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment