Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sözlüklere ”Kripto Para” ve ”ICO” Kelimeleri Ekleniyor

Pazartesi günü yaptığı açıklamada dünyanın en saygıdeğer sözlüklerinden biri olan Merriam-Webster, bu ayki listelerinde 800 yeni kelimenin yanında ayrıca ”cryptocurrency”, ”initial coin offerings” ve ”blockchain” gibi kelimelerin eklendiğini açıkladı. (Sözlük, İngilizce dili için hazırlanmış olduğundan kelimeleri dildeki orijinal halleriyle kullanmayı uygun gördük.)

Sözlük, bu eklemeyi yaparken dijital finans borsasının kafa karıştırıcı olabilen ihtisasına açıklık getirmeyi amaçladıklarını ve insanlara rehber olması açısından örnekler de kullanacaklarını belirtti.

”Dijital finans borsasının bazen kafa karıştırıcı olabilen ihtisası, hepimizin bilgilenmeye ihtiyaç duyduğu yeni bir konuya pencere açıyor. Bu nedenle kripto para ve ICO için ayrıntılı bir tanıma gerek gördük.”

Kripto para, yani sözlükteki haliyle ”cyptocurrency” , ”sadece dijital ortamda var olan, merkezi veya düzenleyici otoritesi bulunmayan para birimi” şeklinde tanımlanmış ve sistemin işlemleri kriptografi kullanarak kaydettiğini, bu şekilde sahteciliği ve dolandırıcılığı engellediği de sözlüğe eklenmiş durumda.

Benzer olarak ”blockchain” terimi de merkeziyetsiz bir ağ içerisinde işleyen dijital bir veri tabanı olarak tanımlanmış. Fakat şu an için ”initial coin offerings” adına bir sayfa bulunmamakta.

Sözlüğe ”Bitcoin” eklemesinin ardından gelen bu gelişmeler dikkat çekiyor, toplum içerisinde bu terimlerin kullanılma sıklığının arttığına kesin bir kanıt gösteriyor. Fakat ”madencilik” gibi bazı diğer kelimelerin kripto para temalı bir güncellemeden geçip geçmeyeceği kesin değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment