Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb ve Coinone, Doğrulaması Yapılmamış Kullanıcılara İtibari Para Çekim Hizmeti Vermeyecek!

Güney Kore piyasasının iki önemli kripto para borsası, yeni aldıkları karar gereği bundan sonra doğrulanmamış kullanıcıların Kore won’u çekim işlemlerine  izin vermeyeceklerini açıkladı. Önümüzdeki ay devreye girecek yeni önlem, Bithumb ve Coinone borsalarından geldi ve itibari para çekim işlemi yapmak isteyen kullanıcılara onaylı ve doğrulanmış gerçek ismiyle açılan hesap oluşturma şartı koşuyor.

Güney Kore’nin ticari hacme göre en büyük kripto para borsası olan Bithumb, 14 Eylül Cuma günü yaptıkları duyuruda, gerçek ismiyle hesap açmamış bütün kullanıcıların itibari para çekim hizmetlerini durduracağını vurguladı.

Hizmet kurumsal üyeler için 1 Ekim tarihinde, bireysel müşteriler için ise 15 Ekim tarihinde sonlandırılacak. Bithumb’tan yapılan açıklamaya göre alınan bu yeni hamle, tamamen hükümete bağlı kara para aklamayı önleme önlemleri gereğince yapılmakta.

Ancak borsa daha sonra yaptığı bir açıklamada, bu olayın sadece itibari para çekim işlemleri için geçerli olduğunu duyurdu:

”Kripto para işlemleri ve çekimleri, normal bir şekilde kullanılabilecek.”

Güney Kore hükümeti özellikle 2017 yılında başlayan ve 2018 içerisinde de devam eden hacklenme olaylarına karşı kripto para borsalarının güvenlik önlemlerini ciddi anlamda sıkılaştırmış ve denetimleri çok sık şekilde yapmaya başlamıştı. Bir çok müşteri bu durumdan şikayetçi olsa da, söz konusu olay uzun vadede bütün kripto para borsaları için güvenli bir ortamın oluşmasına ve piyasanın daha da gelişmesine neden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment