Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Yetkilileri Altı Aylık Araştırma Sonrası Hala Bitcoin’i Düzenleme Konusunda Mesafe Katedemedi

Kripto para birimlerinin nasıl bir düzenlemeye tabi olacağı konusu gerçekten zorlu konulardan bir tanesi. İngiltere içerisinde, hükümet hala bu konuda herhangi bir karar alabilmiş değil. Hükümet yetkilileri yakın zamanda yaptıkları bir açıklamada, şu ana kadar hala kripto para birimlerindeki mevcut fiyat düşüşlerinin ve bunların İngiltere içerisindeki endüstriye olan etkilerini araştırmadıklarını vurguladı.

İngiltere İçerisindeki Kripto Para Düzenlemeleri

Çoğu ülkeye benzer olarak, İngiltere içerisinde de kripto para birimleri ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmuyor. Yerel kullanıcılar ve girişimciler için, sanılanın aksine, bu aslında çok kötü bir durum. Bitcoin ve alt koinlere yönelik olan ”bir açıklama yapılsın artık” talebi, geçtiğimiz aylarda %1 bile azalma göstermedi, aksine arttı. Yaşanan mevcut fiyat düşüşleri de yasal düzenleme getirilmesini çok daha zorlu kılmakta.

Önemli hükümet yetkililerinden olan Bakan Lord Bates, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada blockchain veya kripto para birimleri hakkında herhangi bir gelişme kaydedilemediğini belirtti. Herhangi bir devlet eliyle düzenleme yapılıp yapılmadığı sorusuna cevap veren Bates, şunları kaydetti:

”Hükümeti kripto para birimi fiyatlarındaki mevcut değişimlerin potansiyel etkileri konusunda herhangi bir resmi değerlendirme yapmadı. Ancak, hükümet kripto para birimi piyasalarındaki gelişmeleri takip etmeye devam edecektir.”

Bir kaç ay önce, İngiltere hükümeti sadece kripto para birimlerine odaklanmış özel bir çalışma ekibi kurmuştu. Mart 2018 tarihinden beri kurulu olan ekip, görünüşe göre herhangi bir gelişme katedememiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment