Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain 600 Milyon Dolarlık Bitcoin Cash (BCH) Tutuyor

Bitmain geçtiğimiz yıl, blok zincirleme ölçeğindeki uzlaştırılamayan farklılıklardan dolayı ana Bitcoin (BTC) ağından ayrılma kararı almasının ardından bütün ağırlığını Bitcoin Cash’e (BCH) verdiğini açıklamıştı.

Bitmain’in pre-IPO yatırımcı grubundan sızan belgeler 31 Mart itibari ile Çin merkezli firmanın bilançosunda 1 milyondan fazla Bitcoin Cash (BCH) tuttuğunu gözler önüne sererken bu miktar şu anki döviz kurunda yaklaşık olarak 500 ila 600 milyon dolar değerine karşılık geliyor.

Söz konusu hisselerde şu an dolaşımda olan 17,3 milyon Bitcoin Cash’in %5’inden fazlası bulunuyor.

Yayınlanan bu son veriler sadece beş ay öncesinin verileri iken Bitmain’in şu anda ne kadar Bitcoin Cash’e sahip olduğunu söylemek oldukça zor. Yapılan tahminlere göre sahip olunan rakam 664.000 ile 1,33 milyon arasında gidip geliyor.

Bilhassa Bitmain, BTC varlıklarını BCH hissesini derinleştirdiği halde metodik olarak tasfiye ediyor gibi görünüyor. Şirket 2016 sonunda 71.500 BTC’ye sahip iken Mart 2018 sonuna gelindiğinde sahip olduğu BTC 22.000’e kadar gerilemiş durumdaydı. Bu durum Bitmain’in BTC’yi doğrudan BCH için harcadığı anlamına gelmiyor ancak bununla ilişkili masrafları karşılamak için BTC sattığını gösteriyor.

Her iki durumda da bu veriler, şimdiye kadar olan süreçte ve şu an da dahil olmak üzere Bitmain’in BCH ile ilgili operasyonlarının maliyetini tüketerek ve aynı zamanda dik bir piyasa düşüş içerisinde bile parasının toplanmasını sağlayarak Bitcoin Cash’i desteklediğini ileri sürmektedir.

Eğer durum böyle olsa bile Bitcoin Cash fiyatı sadece dolar karşısında değil aynı zamanda BTC karşısında da keskin bir düşüş yaşadı. 1 Ocaktan bu yana BCH / BTC yaklaşık olarak %50 oranında düşerek 0,18’den 0,09’a kadar geldi. Kripto para piyasasındaki düşük likidite göz önüne alındığında Bitmain her ne kadar likidite istese de sahip olduğu BCH’leri tasfiye etmeyecek gibi görünüyor.

Bu durum özellikle Bitmain’in halka açılmaya başlamasından bu yana önemli bir rol oynadı. Potansiyel olarak bugüne kadarki en büyük halka arzdan biri olarak 18 milyar dolarlık bir artış sağladı. Firma bu tutarı artırırsa 50 milyar dolar veya daha fazla bir piyasa bonusu elde edebilir.

Bitmain geçtiğimiz yıl 2,5 milyar dolar olan gelirini bu yılın sonunda 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bununla birlikte eğer mevcut ayı piyasası şirket dosyalarının kamuya açılmasından sonra tersine dönmüyorsa, BCH hissesi kar rakamlarından ağır basmaya ve muhtemelen bazı yatırımcıları kaçırmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment