Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain, Beklenen Bitcoin Yarılanması Öncesi Yeni Bitcoin Madencilik Cihazını Tanıtabilir!

Kripto para dünyasının en tanınan firmalarından birisi olan Bitcoin ve kripto para madencilik devi Bitmain, uzun bir süredir eleştirilerin odağında kaldı. 2018 yılının Kasım ayında başlayan Bitcoin Cash hard fork savaşları ile ciddi ‘kayıplar’ veren madencilik devi, daha sonra eş-CEO’luk yapan iki isim Jihan Wu ve Micree Zhan‘ı istifaya zorlamak durumunda kalmıştı.

İki yöneticinin yanı sıra firmada ciddi bir oranda çalışanın da işine son verildi ve İsrail içerisindeki bir araştırma ve geliştirme ofisi de kapatıldı. Son olarak Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına (HKEX) yapılan ilk halka arz başvurusunun da zaman aşımına uğraması, Bitmain’in üzerinde kara bulutlar gezindiğine dair en güncel kanıt oldu. IPO başvurusu hakkında açıklama yaparken yeni CEO’yu da tanıtan Bitmain, bu olayın hemen ardından yeni bir Bitcoin madencilik donanımı ile anılmaya başlandı.

The Block kaynağının aktardığı habere göre şirket 2020 yılının Mayıs ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması öncesi büyük bir hazırlık sürecine girdi. South China Morning Post’un aktardığı haberde, Bitmain’in 2019 yılının sonuna doğru yeni bir 7 nm’lik Bitcoin madencilik donanımı piyasaya sürme olasılığının güç kazandığı vurgulanmakta.

Hala dünyanın en büyük Bitcoin madencilik donanımı üreticisi konumunda olan Bitmain, geçtiğimiz tarihlerde Zcash için ürettiği Antminer serisinin son cihazı ile kendisine olan ilginin hala yok olmadığını kanıtlamıştı ve üretilecek olan bu yeni Bitcoin madencisi firmanın eski günlerine geri dönmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment