Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Bütün Problemlere Rağmen Kısa Sürede 300 Milyon Dolar Kazandı!

Son günlerde adı türlü türlü problemlerle anılan Bitcoin madencilik devi Bitmain, 2020 yılının ilk dört ayında 300 milyon dolarlık ek gelir elde etmiş gibi gözüküyor. Koronavirüs krizi nedeniyle küresel çapta birçok endüstrinin zor günler yaşadığı ve kripto para sektörünün de yarı yarıya değer kaybettiği şu günlerde, Bitmain’in elde ettiği gelirin ise yeni iş dalından geldiği aktarılıyor.

Bitmain Yapay Zeka Sektörüne Girdi

Jihan Wu yayınladığı bir gönderide hem Bitcoin madenciliğinden hem de yeni girdiği bir sektör olan yapay zeka alanından ciddi gelir elde ettiği belirtiliyor. 2018 yılında yapay zeka sektörüne giriş yapan Bitmain, kullanıma hazır işlemci çiplerini yapay zeka yazılımları ve sistemleri için kullanmaya başladı.

Özellikle Ocak ayında ciddi bir işten çıkarma yapan ve yönetiminde adeta darbe yaşanan Bitmain, S17 ve T17 Antminer madencilik cihazlarında yaşanan sıkıntı ile de büyük tepki çekmişti. Jihan Wu ise cihazlarda yaşanan sıkıntının eski kurucu ortak Micree Zhan ile ilgili olduğunu ve yine de bu sorunu çözeceklerini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment